Δεν έχει ποινικό μητρώο ο Αλγερινός δράστης της επίθεσης κατά στρατιωτών στο Παρίσι

Δεν έχει ποινικό μητρώο ο Αλγερινός δράστης της επίθεσης κατά στρατιωτών στο Παρίσι

Άγνωστος στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και χωρίς ποινικό μητρώο, είναι ο Αλγερινός που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος στρατιωτών, στην περιοχή Λεβαλουά-Περέ στο Παρίσι, την Τετάρτη (9/8).

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο δράστης χρησιμοποίησε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο, με το οποίο έπεσε πάνω στους στρατιώτες, τραυματίζοντας έξι απ’ αυτούς.

Η αστυνομική πηγή δήλωσε πως ο ύποπτος είναι ο Χαμού Μπενλατρές, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ. Ο δράστης φέρεται να μην περιλαμβανόταν σε έναν κατάλογο των υπηρεσιών πληροφοριών με ονόματα προσώπων που συνδέονται με το ριζοσπαστικό ισλάμ, ανέφερε η αστυνομική πηγή.

«Όταν ένας ύποπτος είναι στον κατάλογο, το μαθαίνουμε αμέσως», είπε η πηγή αυτή. «Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε οποιαδήποτε ένδειξη ότι βρίσκεται στον κατάλογο».

Ο θείος του Μπενλατρές χαρακτήρισε τον ανιψιό του ως έναν πιστό μουσουλμάνο που προσευχόταν τακτικά και δήλωσε συγκλονισμένος στο άκουσμα ότι είχε σχέση με την επίθεση.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ένα σοκ», είπε ο Μοχάμεντ Μπενλατρές στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Νοσηλεύεται φρουρούμενος

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αργά χθες εφόδους σε διάφορες διευθύνσεις που συνδέονται με τον 36χρονο ύποπτο, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά τον τραυματισμό του από τα πυρά των αστυνομικών, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, λίγες ώρες μετά την επίθεση.

Ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε πέντε σφαίρες κατά τη σύλληψή του, «δεν είναι σε θέση ακόμη να δώσει κατάθεση» στην αστυνομία λόγω της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έκανε λόγο για μια ενέργεια «από πρόθεση», ενώ η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας ξεκίνησε έρευνα.

Η επίθεση είχε στόχο μια ομάδα στρατιωτών που άρχιζαν την πρωινή περιπολία τους στο κέντρο του Λεβαλουά-Περέ, που είναι η έδρα της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών της Γαλλίας και απέχει μερικά χιλιόμετρα μόλις από την Αψίδα του Θριάμβου και τον Πύργο του Άιφελ.

Έξι από τους στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, οι τρεις από τους οποίους σοβαρά.