ΚΟΣΜΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενημερώθηκε για το σχέδιο επίθεσης κατά των ΗΠΑ (Pics+Vids)

Αντίστροφη μέτρηση: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενημερώθηκε για το σχέδιο επίθεσης κατά των ΗΠΑ (Pics+Vids)

Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, ενημερώθηκε για το στρατηγηκό σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων ενάντια στο νησί Γκουάμ, τη μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, σε μία ακόμη κίνηση που υποδηλώνει την κρισιμότητα των στιγμών που ζει ο πλανήτης μπροστά σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ

Ο Κιμ «εξέτασε το σχέδιο επί μακρόν» και «το συζήτησε» με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης που έκανε τη Δευτέρα (14/8) στο κέντρο διοίκησης της Στρατηγικής Δύναμης που είναι υπεύθυνη για τους πυραύλους. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας διέταξε το στρατό να είναι έτοιμος για μια «επίθεση - μπαράζ φωτιάς» αν αυτός και το κυβερνών κόμμα αποφασίσουν να αποδείξουν με πολεμικό τρόπο τη «στρατιωτική υπεροχή» της χώρας του. Κάλεσε κατόπιν τις ΗΠΑ να κάνουν μια πρώτη χειρονομία για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας KCNA.

(Βίντεο της βορειοκορεατικής κρατικής τηλεόρασης σχετικά με την επίσκεψη Κιμ Γιονγκ Ουν στο κέντρο διοίκησης της Στρατηγικής Δύναμης)

«Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές έχουν βρεθεί με τη θηλιά στον λαιμό λόγω της απερίσκεπτης φασαρίας τους περί στρατιωτικής αντιπαράθεσης» φέρεται να είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης. Δεν αναφέρθηκε όμως σε καμία συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του σχεδίου του για το Γκουάμ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις εξαρτώνται από την Ουάσιγκτον αφού, σύμφωνα πάντα με το KCNA, δήλωσε ότι «θα παρατηρήσει για λίγο ακόμη την ηλίθια και ανόητη συμπεριφορά των Γιάνκηδων».

DHPdJM9VoAINqhq

Ο Κιμ φάνηκε μάλιστα να κάνει και κάποιο «άνοιγμα» προς τις ΗΠΑ. «Προκειμένου να πέσουν οι εντάσεις και να αποτραπεί μια επικίνδυνη στρατιωτική σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ να κάνουν πρώτες την κατάλληλη επιλογή», είπε, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους «επιλογή» εννοούσε.

3000

Συνέχισε όμως λέγοντας ότι θα πρέπει να δείξουν ότι είναι πρόθυμες να ρίξουν τους τόνους «με πράξεις, διότι προκάλεσαν μεταφέροντας πολύ σημαντικά στρατηγικά πυρηνικά όπλα» στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου. Κάλεσε τέλος την Ουάσιγκτον «να σταματήσει αμέσως τις αλαζονικές προκλήσεις της» εναντίον της Πιονγιάνγκ.

Πηγή: RT, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις