ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Ιταλία: Εικόνες «γροθιά στο στομάχι» - Ζωντανά τα παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα

Σεισμός Ιταλία: Εικόνες «γροθιά στο στομάχι» - Ζωντανά τα παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από το νησάκι Ίσκια είναι συγκλονιστικές. Τα 4 Ρίχτερ ήταν αρκετά για να καταρρεύσουν κτήρια και να σκορπίσουν τον τρόμο στους κατοίκους της Ιταλίας, που ανέσυραν στη μνήμη τους τον καταστροφικό σεισμό της Λ΄Ακουιλα.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό από τον σεισμό των 4 Ρίχτερ έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, 39 έχουν τραυματιστεί, ένας εκ των οποίων σοβαρά, ενώ πολλοί βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Ένα μικρό «θαύμα» στα ερείπια

Λίγο πριν τη 1 οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα ερείπια κτηρίου στην Ίσκια τον μικρό Ματίας που σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι πέντε ετών.

Επί 15 ώρες οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν τα δύο αδερφάκια.

Λίγο αργότερα, διέσωσαν και τον 11χρονο Τσίρο. Οι διασώστες μιλούσαν στο παιδί καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης και του έδιναν νερό, εμψυχώνοντάς το ότι σύντομα θα τελείωνε η περιπέτειά του.

Νωρίτερα, στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα, είχε απεγκλωβιστεί σώο και το μικρότερο παιδάκι της οικογένειας, τον επτά μηνών Πασκουάλ, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους παρακολούθησαν την διάσωσή του. Στα ερείπια του σπιτιού είχαν παγιδευτεί και οι γονείς των παιδιών και επίσης χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τους πυροσβέστες, ευτυχώς καλά στην υγεία τους.

Η συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης του βρέφους

w22 65143869869 copy

Νεκροί, όπως μεταδίδει η La Reppublica, είναι ένας ηλικιωμένος, ο Bruno Gulotta που χτυπήθηκε από το καμπαναριό μιας εκκλησίας που κατέρρευσε και η Lina Cutaneo, που εντοπίστηκε νεκρή μέσα στα ερείπια.

Το χρονικό του σεισμού

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά του νησιού της Ίσκια, κοντά στη Νάπολη, χθες το βράδυ 21 Αυγούστου στις 20 και 57 λεπτά τοπική ώρα, (21 και 57 λεπτά ώρα Ελλάδας).

Αρχικά το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής είχε υπολογίσει τη σεισμική δόνηση σε 3,6 Ρίχτερ, όμως μερικές ώρες αργότερα αναθεώρησε προς τα πάνω την ένταση του σεισμού.

ΔΕΙΤΕ συγκλονιστικά βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου

25557d7d6a57c20c312f524f6e477277

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

italia1

Περίπου στις 4:00 το πρωί σήμερα οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα επτάμηνο βρέφος από τα συντρίμμια ενός γκρεμισμένου σπιτιού στην Casamicciola, υπό τα ενθουσιώδη και γεμάτα ανακούφιση παρατεταμένα χειροκροτήματα των κατοίκων που έχουν σπεύσει στο σημείο, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

7 months baby earthquake italy
DHx33F W0AEIyN9

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η δόνηση έγινε πιο αισθητή στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιοχές Κασαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

(Δείτε το βίντεο!)

Πηγή: Ansa με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις