ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Στη Σουηδή δημοσιογράφο ανήκει το ακέφαλο πτώμα – Την τεμάχισε ο ιδιοκτήτης υποβρυχίου

Φρίκη: Στη Σουηδή δημοσιογράφο ανήκει το ακέφαλο πτώμα – Την τεμάχισε ο ιδιοκτήτης υποβρυχίου

Οι αστυνομικές αρχές της Δανίας επιβεβαίωσαν τελικά, σήμερα (23/8) ότι το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε στη θάλασσα της Κοπεγχάγης ανήκει στην Σουηδή δημοσιογράφο Kim Wall, η οποία δολοφονήθηκε από τον ιδιοκτήτη ιδιωτικού υποβρυχίου.

Η Wall εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή του υποβρυχίου, έξω από την Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η αστυνομία στο Twitter, «το DNA ανήκει στην Kim Wall». Ο δράστης, που ονομάζεται Peter Madsen και κατηγορείται για τη δολοφονία της δημοσιογράφου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η γυναίκα πέθανε σε ατύχημα και ότι στη συνέχεια την έριξε στη θάλασσα, αλλάζοντας την αρχική του κατάθεση ότι την άφησε ζωντανή στην Κοπεγχάγη.

Το πτώμα της δημοσιογράφου εντοπίστηκε τη Δευτέρα τυχαία από έναν ποδηλάτη, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εξαφάνισής της οι αρχές πραγματοποιούσαν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό της.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Jens Moller Jensen, ο κορμός της γυναίκας είχε δεθεί με κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, ώστε να παραμείνει στο βυθό της θάλασσας και να μην επιπλέει. Ο δράστης, μάλιστα, τεμάχισε τον κορμό της δημοσιογράφου για να επιταχύνει την αποσύνθεση. Τα άκρα της βρέθηκαν σε μία παραλία στα νότια της Κοπεγχάγης.

Οι ιατροδικαστικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν την αιτία και τις συνθήκες θανάτου της άτυχης γυναίκας.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ακέφαλο κορμό, με τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι να έχουν κοπεί σκοπίμως», είχε δηλώσει, μετά τον εντοπισμό του πτώματος, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η φρικτή υπόθεση αποτελεί πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Δανίας και της Σουηδίας και έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Στις 11 Αυγούστου οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι αναζητούσαν τον «Ναυτίλο», ένα ιδιωτικό υποβρύχιο μήκους 18 μέτρων που εξαφανίστηκε το βράδυ της προηγούμενης ημέρας στα στενά του Έρεσουντ, μεταξύ Δανίας και Σουηδίας.

Την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε το σκάφος, μισοβυθισμένο στον κόλπο του Κέγκε, ενώ ο ιδιοκτήτης του σώθηκε. Η αστυνομία της Δανίας θεωρεί ότι ο Μάντσεν βύθισε σκόπιμα το υποβρύχιο για να χαθούν τα ίχνη της γυναίκας.

Η Κιμ Βαλ, που ήταν ανεξάρτητη δημοσιογράφος, συνεργαζόταν με τις εφημερίδες The Guardian και New York Times.

Σχετικές ειδήσεις