Πότε θα χτυπήσει η ισχυρότερη καταιγίδα των τελευταίων 12 ετών τις ΗΠΑ (vid)

Πότε θα χτυπήσει η ισχυρότερη καταιγίδα των τελευταίων 12 ετών τις ΗΠΑ (vid)

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στο Τέξας, ενόψει της επέλασης του τυφώνα Χάρβεϊ, του πιο ισχυρού καιρικού φαινομένου που θα πλήξει τις ΗΠΑ τα τελευταία 12 χρόνια.

Ήδη, χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους, διυλιστήρια πετρελαίου αναμένεται να κλείσουν και 700 μέλη της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται σε επιφυλακή. Ο κυβερνήτης της πολιτείας έχει θέσει σε ετοιμότητα και στρατιωτικά ελικόπτερα στο Όστιν και το Σαν Αντόνιο, για ενδεχόμενες επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τυφώνας Χάρβεϊ αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές καταιγίδες που θα διαρκέσουν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θύελλες και ισχυρούς ανέμους.

Οι μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν τον τυφώνα ως «απειλητικό για τις ανθρώπινες ζωές» και κάνουν λόγο για «σοβαρό κίνδυνο».

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους πολίτες να είναι έτοιμοι για την αντιμετώπιση του τυφώνα, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι θα ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Υπό τον τρόμο ζουν οι κάτοικοι του Τέξας, που συρρέουν στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα βασικά είδη.