ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν - Ραγδαίες εξελίξεις: Πώς συνδέεται η Ελλάδα με την εξαφάνισή της-«Θα αποκαλύψω πολλά»

Μικρή Μαντλίν - Ραγδαίες εξελίξεις: Πώς συνδέεται η Ελλάδα με την εξαφάνισή της-«Θα αποκαλύψω πολλά»

Στην Ελλάδα φαίνεται να κρύβεται το μυστικό της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, που χάθηκε στις 3 Μαΐου του 2007, σε ηλικία 3 ετών, από το διαμέρισμα που έμενε με την οικογένειά της στην Praia da Luz της Πορτογαλίας.

Η βρετανική Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ανέπτυξε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, για τη εξέταση ενός 46χρονου Γερμανού ο οποίος έχει συλληφθεί και προσδιορίζεται ως σημαντικός και αξιόπιστος μάρτυρας στο θρίλερ με τη μικρή Μαντλίν.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ συνάντησε τον συγκεκριμένο άνθρωπο στην Αθήνα και άντλησε κρίσιμα στοιχεία για την τύχη του κοριτσιού.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος Γερμανός που έχει τόπο κατοικίας τη Γαλλία είχε συλληφθεί το 2011 στην Ηγουμενίτσα όταν προσπάθησε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους μετανάστες από την Αφρική. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί και το 2015 στη Θεσσαλονίκη όταν είχε έλθει πάλι στην Ελλάδα για διακοπές. Οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά χρόνων και πέντε μηνών. Ο ίδιος είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία και υποστήριξε ότι «διευκόλυνε τους τρεις αλλοδαπούς που του είχαν κάνει οτοστόπ». Έμεινε κρατούμενος στις φυλακές Χανίων από όπου επικοινωνούσε με τα μέλη της επιχείρησης «Grange».

Ποια είναι η επιχείρηση Grange

Το 2011 ξεκίνησε η επιχείρηση «Grange» της Σκότλαντ Γιαρντ, με τη συμμετοχή 30 ντετέκτιβ, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία, σχετικά με την τύχη της μικρής Μαντλίν.

Με βάση τη μαρτυρία μιας οικογενειακής φίλης, η έρευνα για το κοριτσάκι εστιάστηκε σε ένα ύποπτο άτομο που εκείνο το βράδυ είχε εμφανιστεί κοντά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου να κρατά ένα μικρό κορίτσι.

Ωστόσο τον Οκτώβριο του 2013 αποδείχθηκε ότι ήταν ένας βρετανός τουρίστας που δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση και το κοριτσάκι ήταν η κόρη του.

Οι έρευνες στράφηκαν και σε έναν 34χρονο Βρετανό με πορτογαλική καταγωγή, ο οποίος είναι σύμβουλος ακινήτων και είχε εντοπιστεί κοντά στο σημείο της εξαφάνισης του κοριτσιού και είχε δείξει «υπερβάλλοντα ζήλο» για τον εντοπισμό του.

Υποψίες υπήρξαν και για ένα άτομο από την παρέα των γονιών της Μαντλίν ο οποίος είχε προσφερθεί να πάει ο ίδιος να ελέγξει αν τα παιδιά της οικογένειας Μακ Καν κοιμούνταν στο δωμάτιό τους.

Επιπλέον εξετάστηκαν μαρτυρίες Ιρλανδών παραθεριστών για άγνωστο άνδρα με κοντά καστανά μαλλιά και μπεζ παντελόνι που έσπευσε να εξαφανιστεί από το σημείο κρατώντας ένα κορίτσι που ταίριαζε στην περιγραφή της Μαντλίν.

Τι είπε σε δηλώσεις του ο 46χρονος

Σε δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής» ο 46χρονος σημείωσε: «Συναντήθηκα προ μερικών ημερών με κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ που ήλθε στην Αθήνα. Δίνω σημαντικές πληροφορίες για την υπόθεση. Τις ημέρες που εξαφανίστηκε η Μαντλίν ήμουν κι εγώ – σε γειτονικό σημείο – στη συγκεκριμένη επαρχία της Πορτογαλίας. Είχα και τότε επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία, όμως η έρευνα είχε εγκαταλειφθεί. Τώρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Σκότλαντ Γιαρντ για αυτά που γνωρίζω.

Καταλαβαίνετε ότι για να έλθουν εδώ να με συναντήσουν συμβαίνει κάτι σοβαρό. Όμως έχω ρητή απαγόρευση να πω οτιδήποτε σε οποιονδήποτε άλλο. Η συνεργασία μου με την αγγλική αστυνομία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες».

Πάντως σε ερώτηση για την τύχη της Μαντλίν και αν πιστεύει ότι είναι ζωντανή ο ίδιος απάντησε μόνο πως «τα δέκα χρόνια που πέρασαν από τότε είναι πολλά»...