ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Τέσσερις νεκροί από επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ (pics)

Αφγανιστάν: Τέσσερις νεκροί από επίθεση καμικάζι στην Καμπούλ (pics)

Η επίθεση καμικάζι πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (29/08) μπροστά σε τράπεζα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Ένας καμικάζι ανατινάχθηκε σήμερα μπροστά από τράπεζα που βρίσκεται κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

kabul1

Ο βομβιστής ανατινάχθηκε στην είσοδο του παραρτήματος της Kabul Bank σε ακριβή συνοικία της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται πολλές πρεσβείες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νατζίμπ Ντάνις.

kabul2

Δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, οι οποίοι επιδιώκουν την επιβολή του ισλαμικού νόμου μετά την απομάκρυνσή τους από την εξουσία το 2001 από τις αμερικανικές δυνάμεις, δήλωσε ότι ελέγχει τις πληροφορίες.

kabul3

Την στιγμή της έκρηξης μπροστά από την τράπεζα βρίσκονταν πολλοί υπάλληλοι ασφαλείας, οι οποίοι περίμεναν προκειμένου να εισπράξουν τον μισθό τους ενόψει της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής των μουσουλμάνων, της Έιντ Αλ-Άντχα, στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με το εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Γουαχίντ Μαγρόχ.

kabul5

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη περισσότερων αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις