ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Προφυλακίστηκε ο μαθητής που είχε ανοίξει πυρ σε σχολείο της Μόσχας

Ρωσία: Προφυλακίστηκε ο μαθητής που είχε ανοίξει πυρ σε σχολείο της Μόσχας

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν μία δασκάλα και δύο μαθητές

Το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας, ύστερα από αίτημα της ανάκρισης, έδωσε εντολή να προφυλακιστεί έως τις 5 Νοεμβρίου ο 15χρονος μαθητής ο οποίος στις 5 Σεπτεμβρίου είχε ανοίξει πύρ σε αίθουσα σχολείου στο προάστιο Ιβαντιέγιεφκα, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν μια δασκάλα και τρεις μαθητές. Ο έφηβος είχε παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη με βάσει τις διατάξεις του ποινικού κώδικα περί χουλιγκανισμού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 15χρονου,ο Βίκτορ Ζαπρούντσκι, ζήτησε από το δικαστήριο να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό για το διάστημα αυτό, υποστηρίζοντας ότι ο νεαρός έχει μετανιώσει για τις πράξεις του και ζήτησε συγνώμη από τα άτομα που τραυμάτισε, ενώ οι γονείς του δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να τους καταβάλουν αποζημίωσεις και να αναλάβουν τα έξοδα της νοσηλείας τους.

Το πρακτορείο Interfax, μετέδωσε ότι η αρμόδια για τα δικαιωματα του παιδιού της περιοχής της Μόσχας Ξένια Μιλόνοβα, πρότεινε να καθιερωθεί για λόγους ασφαλείας, επιλεκτικός έλεγχος στους μαθητές κατά την είσοδο τους στο σχολείο. Η ίδια προσέθεσε ότι το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί με τις αστυνομικές Αρχές αλλά και με τους γονείς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή φωτογραφίας: Sun