«Μόνο αν σταματήσει ο εποικισμός θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις»

«Μόνο αν σταματήσει ο εποικισμός θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις»
Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) ανακοίνωσε πως οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ θα επαναληφθούν όταν το εβραϊκό κράτος...

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) ανακοίνωσε πως οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ θα επαναληφθούν όταν το εβραϊκό κράτος σταματήσει τον εποικισμό και αποδεχτεί ως βάση των συνομιλιών τα σύνορα του 1967.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΑΠ, υπό την προεδρία του Μαχμούντ Αμπάς, συνεδρίασε στη Ραμάλα για να απαντήσει στην ανακοίνωση του διεθνούς Κουαρτέτου, με την οποία καλεί Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις μέσα σε ένα μήνα και να καταλήξουν σε συμφωνία για τα σύνορα και την ασφάλεια σε τρεις μήνες.

Η ΟΑΠ επισημαίνει πως η ανακοίνωση του Κουαρτέτου έχει "ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία", συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας και τις αναφορές σε διεθνείς αποφάσεις και στον οδικό χάρτη.

Όμως η οργάνωση επιμένει ότι το Ισραήλ πρέπει να καταστήσει σαφές ότι σταματά τις εποικιστικές δραστηριότητες στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ και ότι αποδέχεται τα σύνορα του 1967, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.