ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σον Πεν στην πλατεία Ταχρίρ

Ο Σον Πεν στην πλατεία Ταχρίρ
Μαζί με χιλιάδες Αιγύπτιους διαδήλωσε σήμερα ο Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν, στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου...

Μαζί με χιλιάδες Αιγύπτιους διαδήλωσε σήμερα ο Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν, στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, το σύμβολο της λαϊκής εξέγερσης που ανέτρεψε το Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι Αιγύπτιοι συνεχίζουν τις διαδηλώσεις, καθώς ζητούν από το στρατό που ασκεί τη διοίκηση της χώρας, να επιταχύνει τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στους πολιτικούς αλλά και να καταργήσει τους νόμους που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν ο Μουμπάρακ εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του.

Ο Σον Πεν, κρατώντας μια αιγυπτιακή σημαία, έφτασε στην πλατεία Ταχρίρ συνοδευόμενος από τον Αιγύπτιο ηθοποιό Χάλεντ ελ-Ναμπάουι.

«Ο κόσμος εμπνέεται από την έκκληση για ελευθερία, από τη θαρραλέα επανάσταση της Αιγύπτου για την ελευθερία της. Ασφαλώς δεν ολοκληρώθηκαν όλα σε μια νύχτα, απομένουν ακόμη να δοθούν αγώνες, υπάρχουν συνταγματικά θέματα, η μεταβίβαση της εξουσίας από το στρατό στο λαό», είπε ο Πεν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Αλ Αχράμ.

Ο Ναμπάουι δήλωσε ότι προσκάλεσε τον βραβευμένο με Όσκαρ συνάδελφό του στην Αίγυπτο για να δείξει ότι η χώρα είναι ασφαλής, παρά την εξέγερση.