ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικές εξελίξεις – Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για επίθεση κατά της Β. Κορέας

Δραματικές εξελίξεις – Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για επίθεση κατά της Β. Κορέας

Όλο και πιο δυνατά ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στη κορεατική χερσόνησο

Η υπομονή των Αμερικανών στις προκλήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως εξαντλείται, με τον κίνδυνο σύρραξής να είναι πιο ορατός από ποτέ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι απόλυτα έτοιμες για στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συμπεριφέρεται πολύ άσχημα και λέει πράγματα που δεν θα έπρεπε ποτέ να ειπωθούν», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε 26 πρόσωπα και σε 9 τράπεζες στο πλαίσιο των δράσεων κατά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε μια λίστα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα υπηρεσίας του υπουργείου, περιλαμβάνονται πρόσωπα που ζουν στη Βόρεια Κορέα καθώς και κάποιοι Βορειοκορεάτες που κατοικούν στην Κίνα, την Ρωσία, τη Λιβύη και το Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός εξωτερικών της Βόρειας Κορέας είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στην χώρα του, με τον Λευκό Οίκο να χαρακτηρίζει παράλογο τον ισχυρισμό του.

Σχετικές ειδήσεις