ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Δανία: Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Η εξαφάνιση και ο θάνατος της νεαρής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο υποβρύχιο του εκατομμυριούχου Δανού εφευρέτη Πίτερ Μάντσον στα ανοιχτά της Κοπεγχάγης πριν από δύο μήνες εξακολουθεί να συγκλονίζει ολόκληρη τη Δανία.

Η σορός της άτυχης Κιμ Βαλ έφερε 15 μαχαιριές – Οι αστυνομικοί βρήκαν στον υπολογιστή του εφευρέτη που κατηγορείται για το φόνο της δημοσιογράφου σοκαριστικό υλικό με βασανιστήρια και βιασμούς γυναικών

Την Τρίτη (03/10) στο δικαστήριο της Δανίας που ασχολείται με την υπόθεση, ανακοινώθηκε μία σοκαριστική λεπτομέρεια. Η άτυχη Βαλ Κιμ έφερε στο άψυχο σώμα της 15 μαχαιριές, με τα τραύματα να προσδιορίζονται την ώρα του θανάτου της ή λεπτά αργότερα. Προς το παρόν οι ιατροδικαστές δεν μπορούν προσδιορίσουν την αιτία του θανάτου της άτυχης Κιμ, το πτώμα της οποία βρέθηκε ακρωτηριασμένο.

foto reut

Την ίδια ώρα η αστυνομία βρήκε σοκαριστικά ντοκουμέντα στον υπολογιστή του εφευρέτη και εκατομμυριούχου Δανού. Σύμφωνα με το Reuters, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι βρήκαν εικόνες με γυναίκες που στραγγαλίζονται και αποκεφαλίζονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Πέτερ Μάντσεν σε εργαστήριό του. Αυτό, σε συνδυασμό με τα ιατροδικαστικά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η Βαλ μαχαιρώθηκε στον θώρακα και στα γεννητικά όργανα «κατά τη στιγμή του θανάτου της ή λίγο μετά», χειροτερεύουν τη θέση του Μάντσεν, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου της Κοπεγχάγης ο εισαγγελέας Γιάκομπ Μπουχ- Τζέπσεν.

Εκείνος υποστηρίζει πως δεν ήταν ο μόνος που είχε πρόσβαση στον συγκεκριμένο υπολογιστή, που βρίσκεται στο χώρο δουλειάς του, και πως το υλικό αυτό δεν είναι δικό του.

Εξακολουθεί πάντως να υποστηρίζει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ένα «φρικτό ατύχημα», που μάλιστα συνέβη όταν αυτός δεν ήταν μπροστά. Λέει πως άκουσε έναν θόρυβο και όταν πήγε να δει τι γίνεται, διαπίστωσε πως η καταπακτή του υποβρυχίου είχε χτυπήσει θανάσιμα τη γυναίκα. Τότε αποφάσισε να δέσει ένα βαρύ μεταλλικό αντικείμενο στο πτώμα και να το πετάξει στη θάλασσα, ενώ μετά θα βύθιζε το υποβρύχιο και θα αυτοκτονούσε.

Σχετικές ειδήσεις