ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες συλλήψεις «Αγανακτισμένων» στη Γέφυρα του Μπρούκλιν

Εκατοντάδες συλλήψεις «Αγανακτισμένων» στη Γέφυρα του Μπρούκλιν
Ξεπέρασαν τις 700 οι συλλήψεις στη Γέφυρα του Μπρούκλιν, όταν οι Νεοϋορκέζοι «Αγανακτισμένοι» προσπάθησαν να πραγματοποίησουν πορεία...

Ξεπέρασαν τις 700 οι συλλήψεις στη Γέφυρα του Μπρούκλιν, όταν οι Νεοϋορκέζοι «Αγανακτισμένοι» προσπάθησαν να πραγματοποίησουν πορεία πάνω της, το Σάββατο το απόγευμα, χωρίς να έχουν πάρει σχετική άδεια από τις αστυνομικές αρχές.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τη γέφυρα, με σκοπό να διακόψουν την κυκλοφορία και να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία, αφού πριν είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Μανχάταν, κοντά στο «ναό του καπιταλισμού», το χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα είχε διακοπεί για αρκετές ώρες και τελικά δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία στις 20.05, τοπική ώρα.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές «απελευθερώθηκαν μετά από μερικές ώρες, άλλοι θα περάσουν μια ημέρα» στο κρατητήριο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το κίνημα Occupy Wall Street πραγματοποίησε χθες κινητοποιήσεις για 14η ημέρα, κατά της οικονομικής κρίσης και της επιχειρηματικής απληστίας.

Επίσης, οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι υπερασπίζονται το 99% του αμερικανικού λαού, έναντι των πλουσιότερων ανθρώπων της χώρας, που αποτελούν το 1% του πληθυσμού. Επίσης, διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία και τις επιθέσεις σε σωματεία.

Σε ανάλογη, παράλληλη διαδήλωση στη Βοστόνη, στα γραφεία της Bank of America, συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθησαν 24 διαδηλωτές.