ΚΟΣΜΟΣ

Καμπούλ: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνερη επίθεση στο σιιτικό τέμενος

Καμπούλ: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνερη επίθεση στο σιιτικό τέμενος

Την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο σιιτικό τέμενος Ιμάμ Ζαμάν, σε μια δυτική συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 45 και πλέον ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Όπως ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά που φόραγε μέσα στον χώρο λατρείας, στη συνοικία Νταστ-ι-Μπάρτσι της Καμπούλ. Σημειώνεται ότι δεν έδωσαν κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν, περίπου 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Παρασκευή εναντίον τεμενών, του σιιτικού στην πρωτεύουσα κι ενός σουνιτικού στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Στην δεύτερη επίθεση, στην επαρχία Γκορ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 10, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, τον Νάτζιμπ Ντανίς. Ο κυβερνήτης της περιοχής όπου διαπράχθηκε η επίθεση, ο Μόχσεν Ντανισιάρ, έδωσε υψηλότερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 30 νεκρούς, ενώ υποστήριξε πως η επίθεση δεν είχε θρησκευτικό χαρακτήρα αλλά είχε στόχο έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων