ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι

Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι

«Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι «εργάζονται ώστε να διασφαλίσουν το μέγιστο αριθμό δεδομένων που μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα» μέχρι την προθεσμία της άλλης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 26 Οκτωβρίου οπότε και ήταν ήδη προγραμματισμένο να κάνει τις σχετικές αποκαλύψεις το Εθνικό Αρχείο. Ωστόσο υπήρχαν αναφορές πως ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα το δεχόταν.

Πέντε εκατομμύρια έγγραφα για τη δολοφονία του Τζον Φ Κένεντι, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις υπηρεσίες Πληροφοριών, την αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης, φυλάσσονται στην Ουάσινγκτον πίσω από τους τοίχους των Εθνικών Αρχείων. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία, το 88%, έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ το 11% δημοσιεύθηκε μετά την κάλυψη ορισμένων στοιχείων.

Την Πέμπτη, 3.100 έγγραφα που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί στο κοινό μπορούν να δημοσιευθούν, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το πλήρες κείμενο ορισμένων εγγράφων που είχαν δημοσιευθεί με καλυμμένα ορισμένα τμήματα τους.

Η δολοφονία του Κένεντι το 1963 σόκαρε τον κόσμο και προκάλεσε μια σειρά θεωριών συνωμοσίας, ορισμένες από τις οποίες αμφισβητούν ότι ο μόνος αυτουργός είναι ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ.

Σχετικές ειδήσεις