Απίστευτη ομολογία από το Κατάρ: Βοηθήσαμε την Αλ Κάιντα γιατί μισούμε τον Άσαντ

Απίστευτη ομολογία από το Κατάρ: Βοηθήσαμε την Αλ Κάιντα γιατί μισούμε τον Άσαντ

Αξιωματούχοι του Κογκρέσου και άλλες προσωπικότητες σε διάσκεψη στην Ουάσινγκτον έθεσαν επί τάπητος το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με το ζήτημα του Κατάρ και την στήριξη του παρέχει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η Αλ Κάιντα, οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό κράτος.

Ένας από τους πλέον εξέχοντες ομιλητές στη Διάσκεψη ήταν ο πρώην ΥΠΑΜ και πρώην επικεφαλής της CIA, L. Panetta, o οποίος ανέφερε ότι το Κατάρ παρέχει οικονομική υποστήριξη στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν. Ωστόσο, επισήμανε ότι έχει στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ και φιλοξενεί αμερικανική Βάση στο έδαφός του.

Ο Γερουσιαστής, R. Bettinger, μέλος Υποεπιτροπής αρμόδιας για την Αντιτρομοκρατία, αποκάλυψε πως έχει συναντηθεί τρεις φορές στο παρελθόν με τον Εμίρη του Κατάρ, ενώ συναντήθηκε πολλές φορές και με τον Πρέσβη του Εμιράτου στην Ουάσινγκτον, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο Εμίρης μου δήλωσε ότι βοηθάμε την Αλ Κάιντα, γιατί μισούμε τον ASAD».

Στην ίδια εκδήλωση παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός μελών του Κογκρέσου και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και των Υπηρεσιών Πληροφοριών. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσε ότι το Κατάρ πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να αναλογιστεί πως η μη συμμόρφωσή του με αυτές θα απαντηθεί δεόντως.

Εκπρόσωποι του Κογκρέσου επισήμαναν ότι οι κίνδυνοι στη Μ. Ανατολή πηγάζουν από δύο πηγές: Η πρώτη είναι το Ιράν και οι σχετιζόμενες με αυτό οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ και η Μουσουλμανική Αδερφότητα και οι σχετιζόμενες με αυτή οργανώσεις όπως η Χαμάς, Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος και πολλά υβρίδια τους.

Τέλος, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων επισήμαναν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη σχέση του Κατάρ με αυτές τις οργανώσεις, αλλά και με το Ιράν.

Πηγή: mignatiou.com