ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ αποδέσμευσε άλλα 5 εκατ. ευρώ για το Αφγανιστάν

Η ΕΕ αποδέσμευσε άλλα 5 εκατ. ευρώ για το Αφγανιστάν

Η Κομισιόν αποδέσμευσε την Τετάρτη (15/10) επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 5 εκατ. ευρώ για το Αφγανιστάν, καθώς ο αριθμός των εκτοπισμένων, αλλά και των ατυχημάτων που εμπλέκονται πολίτες συνεχίζει να αυξάνεται, όπως ανακοινώθηκε από τις Βρυξέλλες.

Η συνολική ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ για το Αφγανιστάν ανέρχεται σήμερα σε €30,5 εκ. για το 2017. Η Κομισιόν συνεχίζει εδώ και χρόνια να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στις κοινότητες που πλήττονται από συγκρούσεις και καταστροφές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των προσφύγων που επιστρέφουν από το Πακιστάν και το Ιράν. Η σημερινή χρηματοδότηση φέρνει τη συνολική χρηματοδότηση της βοήθειας της ΕΕ για τη χώρα κατά την τελευταία δεκαετία σε €756 εκ.

«Η νέα μας χρηματοδότηση από την ΕΕ θα φθάσει σε περίπου 75.000 ανθρώπους και θα τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στις πιο επείγουσες ανάγκες τους, συμπεριλαμβανομένων καταφυγίων, τροφίμων, της προστασίας και υγειονομικής περίθαλψης» σημείωσε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

«Η Κομισιόν θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάνει σε όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε, προειδοποιώντας ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί και η πλήρης πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στους πληθυσμούς που έχουν ανάγκη.

ΚΥΠΕ/CNA

Σχετικές ειδήσεις