Ανανεώθηκε:

ΗΠΑ: Το Ιράκ πρέπει να παραμείνει ενωμένο

Newsbomb

ΗΠΑ: Το Ιράκ πρέπει να παραμείνει ενωμένο

Το Ιράκ πρέπει να παραμείνει ενιαίο, υπό μία εθνική κυβέρνηση, κι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορούν να πάρουν οι Κούρδοι, οι σιίτες και οι σουνίτες για να προχωρήσουν μπροστά, επανέλαβαν εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων την Πέμπτη (26/10).

«Θεωρούμε ότι ένα ενωμένο Ιράκ είναι ο μοναδικός δρόμος για να προχωρήσει μπροστά» η χώρα αυτή, τόνισε ο Αμερικανός υποστράτηγος Κένεθ Μακένζι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στους δημοσιογράφους μαζί με την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Ντέινα Γουάιτ.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν οι ιρακινές δυνάμεις χρησιμοποιούν αμερικανικό εξοπλισμό για να επιτεθούν στους κούρδους μαχητές στο Κιρκούκ ή αλλού, ο Μακένζι περιορίστηκε να απαντήσει λέγοντας πως «δεν βοηθάμε κανέναν να επιτεθεί σε κανέναν άλλον μέσα στο Ιράκ, ούτε τους Κούρδους, ούτε τους Ιρακινούς».

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, η Ντέινα Γουάιτ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τις ιρακινές δυνάμεις αλλά ταυτόχρονα και την ειρηνική επίλυση των διενέξεων εντός του Ιράκ προκειμένου να ενωθεί η χώρα.

Ο κοινός εχθρός στο Ιράκ συνεχίζει να είναι η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, συμπλήρωσε η Γουάιτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved