ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Ομολόγησε ο δισεκατομμυριούχος - «Εγώ διαμέλισα τη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ»

Δανία: Ομολόγησε ο δισεκατομμυριούχος - «Εγώ διαμέλισα τη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ»

Ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν παραδέχτηκε ότι διαμέλισε τη Σουηδέζα δημοσιογράφο Κιμ Βαλ πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δανέζικης αστυνομίας.

Ο Μάντσεν, που συνεχίζει να αρνείται ότι σκότωσε την Κιμ Βαλ, δήλωσε στην αστυνομία ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Ισχυριζόταν ότι την χτύπησε η καταπακτή

Μέχρι πρότινος ο Δανός εφευρέτης υποστήριζε ότι η Σουηδή δημοσιογράφος Κιμ Βαλ, η οποία για μέρες αγνοούνταν και τελικώς το ακέφαλο πτώμα εντοπίστηκε ακρωτηριασμένο σε ακτή της Δανίας, σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε τυχαία από την καταπακτή του υποβρυχίου.

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε στις 7 Οκτωβρίου ότι βρήκε το κεφάλι και τα πόδια της Σουδής δημοσιογράφου.

Το κεφάλι και τα πόδια βρέθηκαν μέσα σε μια τσάντα, ενώ τα ρούχα της νεαρής γυναίκας ήταν μαζεμένα μέσα σε μια δεύτερη τσάντα, διευκρίνισε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Γενς Μόλερ Γένσεν, προσθέτοντας ότι δύτες βρήκαν τις τσάντες μέσα στον Κόλπο Κέγκε, όχι μακριά από την Κοπεγχάγη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη ότι δεν υπάρχουν κατάγματα στο κρανίο της Βαλ.

18582386 10154966171808122 4809587805159859785 n 630x390

Ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται μέχρι σήμερα ότι σκότωσε τη δημοσιογράφο, ενώ τον Σεπτέμβριο δήλωσε στο δικαστήριο ότι όλα συνέβησαν «καθώς το σκάφος βρισκόταν επιφάνεια, κρατούσα την καταπακτή ανοιχτή στο κατάστρωμα προκειμένου να τον έρθει η Βαλ, όταν ξαφνικά ένα μεγάλο κύμα από διερχόμενο σκάφος σε κοντινή απόσταση χτύπησε το σκάφος». «Εκείνη τη στιγμή παραπάτησα και η καταπακτή γλίστρησε μέσα απ’ τα χέρια μου με αποτέλεσμα η Βαλ να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι», δήλωσε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο της Κοπεγχάγης.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδίου, από σεβασμό στη νεκρή έριξε το σώμα της στη θάλασσα, ενώ αρνήθηκε ότι ακρωτηρίασε το σώμα της και πρόσθεσε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα σκέφθηκε σοβαρά να αυτοκτονήσει λόγω του σοκ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της δολοφονίας της δημοσιογράφου

Σχετικές ειδήσεις