ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Δανία: Ασέλγησε στο άψυχο κορμί της δημοσιογράφου ο ιδιοκτήτης του υποβρυχίου;

Θρίλερ στη Δανία: Ασέλγησε στο άψυχο κορμί της δημοσιογράφου ο ιδιοκτήτης του υποβρυχίου;

Ο Μάντσεν αρνείται τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας και σεξουαλικής επίθεσης

Ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν παραδέχθηκε ότι διαμέλισε τη Σουηδέζα δημοσιογράφο Κιμ Βαλ πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα, αλλά συνεχίζει να αρνείται ότι την σκότωσε, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ο Μάντσεν κατέθεσε κατά τη διάρκεια ανάκρισης στις 14 Οκτωβρίου ότι η 30χρονη Βαλ πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα μέσα στο υποβρύχιο ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Σε προηγούμενες ακροαματικές διαδικασίες στο δικαστήριο, ο Μάντσεν είχε δηλώσει ότι ο θάνατος της Βαλ οφειλόταν σε ατύχημα αφού χτυπήθηκε από μια βαριά καταπακτή στο υποβρύχιό του.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι θα διευρύνει το κατηγορητήριο σε βάρος του Μάντσεν –που ήδη περιλαμβάνουν τον φόνο και τον διαμελισμό του σώματος της Βαλ– προκειμένου να περιλάβει τη σεξουαλική επίθεση χωρίς επαφή, βάσει των 14 εσωτερικών και εξωτερικών τραυμάτων από μαχαίρι στα γεννητικά όργανα της δημοσιογράφου.

Ο Μάντσεν αρνείται τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας και σεξουαλικής επίθεσης. Η Βαλ, ανεξάρτητη δημοσιογράφος που ερευνούσε ένα θέμα για τον Μάντσεν, εξαφανίστηκε αφού επιβιβάστηκε στο 17 μέτρων υποβρύχιο του τον Αύγουστο. Στις 23 Αυγούστου, η αστυνομία ταυτοποίησε ένα ακέφαλο γυναικείο κορμό που ξεβράστηκε στις ακτές της Κοπεγχάνης, λέγοντας ότι ανήκει στη Βαλ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανέσυρε επίσης το κεφάλι και τα πόδια της Βαλ. Δήλωσε ότι το κρανίο της δεν είχε υποστεί κατάγματα, παρά τις προηγούμενες καταθέσεις του Μάντσεν ότι η δημοσιογράφος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από καταπακτή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις