ΚΟΣΜΟΣ

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο

Αεροσκάφος τύπου Airbus A320, υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μεταφέρει εκρηκτικό μηχανισμό.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με προορισμό την Τουρκία όταν δόθηκε εντολή να προσγειωθεί στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rt.com, υπήρξαν αναφορές για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο αεροσκάφος, το οποίο ανήκει σε τουρκική εταιρεία.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής ουκρανικής αστυνομίας, η αναγκαστική προσγείωση αποφασίστηκε όταν εντοπίστηκε ύποπτη τσάντα στο αεροσκάφος. «Ένας επιβάτης διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ένιωθε καλά και είχε στομαχικές ενοχλήσεις και πέρασε αρκετή ώρα στην τουαλέτα», ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι κινήσεις του κρίθηκαν ως «ύποπτες» από το πλήρωμα. «Ερεύνησαν εξονυχιστικά το χώρο και ανακάλυψαν μια ύποπτη τσάντα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Τελικά, σημειώνει το rt.com, πυροτεχνουργοί εξέτασαν την τσάντα αλλά δεν βρήκαν επικίνδυνες ουσίες ή κάτι άλλο ύποπτο παρά μόνο προσωπικά αντικείμενα του Λιθουανού επιβάτη, ο οποίος ανακρίνεται από τις ουκρανικές Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις