Χονγκ Κονγκ: «Στο σφυρί» με… εξωφρενική τιμή το διαμάντι Pink Promise (pic)

Χονγκ Κονγκ: «Στο σφυρί» με… εξωφρενική τιμή το διαμάντι Pink Promise (pic)

Ένα ροζ οβάλ διαμάντι που κοσμεί εντυπωσιακό δακτυλίδι θα τεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στο Χονγκ Κονγκ, όπου μπορεί να πωληθεί αντί 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πολύτιμη πέτρα των 14,93 καρατίων είναι η βασική πέτρα του δακτυλιδιού «Pink Promise» (Ροζ Υπόσχεση), γύρω από την οποία έχουν τοποθετηθεί σε βάση πιο μικρά διαμάντια.

«Η σπανιότητα των ροζ διαμαντιών τα καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμα», εξηγεί ο Φουνγκ Τσιάνγκ, του τμήματος κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών. «Όσον αφορά την ετήσια παραγωγή διαμαντιών, αυτή των έγχρωμων διαμαντιών είναι λιγότερο από 2%».

diamon01

Το δακτυλίδι θα βγει στο σφυρί στις 28 Νοεμβρίου στην πρώην βρετανική αποικία. Ο οίκος Christie's εκτιμά ότι το κομμάτι αυτό μπορεί να βρει αγοραστή που θα πληρώσει 320 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (35 εκατομμύρια ευρώ), ποσό που θα αποτελέσει ρεκόρ για ένα κόσμημα που πωλείται σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

Η εκστρατεία για την πάταξη της διαφθοράς που άρχισε στην ηπειρωτική Κίνα δεν έχει μειώσει διόλου τον ενθουσιασμό για τις δημοπρασίες στο Χονγκ Κονγκ.