ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδι στην «Αραβική Άνοιξη» κάνει ο Σον Πεν

Ταξίδι στην «Αραβική Άνοιξη» κάνει ο Σον Πεν
Στη Βεγγάζη της Λιβύης έφτασε σήμερα ο ηθοποιός Σον Πεν, για να διαπιστώσει τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια...

Στη Βεγγάζη της Λιβύης έφτασε σήμερα ο ηθοποιός Σον Πεν, για να διαπιστώσει τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχει ο λιβυκός λαός.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε βρεθεί την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, για να καταγγείλει, μαζί με χιλιάδες Αιγυπτίους, τους χειρισμούς του στρατού, που ανέλαβε την εξουσία μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

«Αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη στη Λιβύη, μια χώρα που με εξάπτει. Η Αραβική Άνοιξη με εμπνέει και βρίσκομαι εδώ για να πάρω μια ιδέα του τι είδους ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να χρειάζεται», είπε ο Σον Πεν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης.

«Αυτά που συμβαίνουν σε αυτήν την περιοχή του κόσμου είναι φανταστικά (...) είτε πρόκειται για την Τυνησία, την Αίγυπτο ή τη Λιβύη», προσέθεσε, κάνοντας το σήμα της νίκης προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτεί.

Ο Αμερικανός ηθοποιός θα μείνει στη Λιβύη «μερικές ημέρες» και θα συναντηθεί με εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων και με αξιωματούχους του νέου καθεστώτος.