ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: «Πειρατές» κατέλαβαν συχνότητα ραδιοφώνικού σταθμού και έπαιζαν τραγούδι του ISIS

Σουηδία: «Πειρατές» κατέλαβαν συχνότητα ραδιοφώνικού σταθμού και έπαιζαν τραγούδι του ISIS

Σαστισμένοι ακροατές άρχισαν να τηλεφωνούν στο σταθμό για να ρωτήσουν τι συνέβαινε

Ορισμένοι ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού Mix Megapol της Σουηδίας άκουγαν επί 30 λεπτά σήμερα ένα προπαγανδιστικό τραγούδι του Ισλαμικού Κράτους, αφού χάκερ κατάφεραν να «καταλάβουν» τη συχνότητα του ραδιοφώνου.

Ο Mix Megapol είναι ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας που τον παρακολουθούν καθημερινά σχεδόν 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι. Το πρόβλημα ωστόσο παρουσιάστηκε μόνο στο Μάλμε, στη νότια Σουηδία.

«Κάποιος κατέλαβε τη συχνότητά μας χρησιμοποιώντας έναν πειρατικό αναμεταδότη» είπε ο Γιάκομπ Γκράβεσταμ, ο διευθυντής μάρκετινγκ της Bauer Media Group στην οποία ανήκει ο σταθμός. «Θα αναφέρουμε το επεισόδιο στην αστυνομία και την Εθνική Υπηρεσία Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών», πρόσθεσε.

Το αγγλόφωνο προπαγανδιστικό τραγούδι έχει στίχους όπως «Για τη δόξα του Αλλάχ θα βαδίσουμε στις πύλες του παραδείσου όπου περιμένουν οι παρθένες μας. Είμαστε άνδρες που αγαπάμε τον θάνατο όπως εσείς αγαπάτε τη ζωή, είμαστε στρατιώτες που πολεμούν μέρα και νύχτα».

Οι παρουσιαστές της δημοφιλούς πρωινής εκπομπής «Άντερς και Γκράι με τους φίλους τους» δεν παρατήρησαν κανένα πρόβλημα, μέχρι που άρχισαν να τους τηλεφωνούν οι σαστισμένοι ακροατές για να ρωτήσουν τι συνέβαινε.

«Μας τηλεφώνησαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Χαιρόμαστε που οι άνθρωποι επαγρυπνούν και αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά», πρόσθεσε ο Γκράβεσταμ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ρoή Ειδήσεων