ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος από την ταινία με θέμα τη ζωή του Όσκαρ Πιστόριους (pics)

ΗΠΑ: Σάλος από την ταινία με θέμα τη ζωή του Όσκαρ Πιστόριους (pics)

Εξοργισμένη είναι η οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ -η οποία δολοφονήθηκε το 2013 από τον Όσκαρ Πιστόριους- από την κινηματογραφική ταινία με τη ζωή του παραολυμπιονίκηη οποία προβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ταινία με τίτλο «Όσκαρ Πιστόριος – ο δολοφόνος Blade Runner» με πρωταγωνιστή τον νοτιοαφρικανό ηθοποιό Αντρέας Ντάμας και την Tόνι Γκάρν στον ρόλο της Ρίβα Στέενκαμπ, έχει προκαλέσει οργή ακόμα και στην οικογένεια του παραολυμπιονίκη.

Η οικογένεια της Στέενκαμπ δήλωσε ότι «τρομοκρατήθηκε» από την κυκλοφορία της ταινίας την οποία περιέγραψαν ως «αναληθή και λανθασμένη». Μάλιστα, εξετάζουν το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων.

Η αδερφή της Ρίβα Στέενκαμπ, Σιμόν, μίλησε για μια ταινία που στόχο έχει απλά να βγάλει χρήματα.

pistorius1

Δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι δεν είχαν καμία ιδέα ότι είχε γίνει οποιαδήποτε ταινία, σύμφωνα με την Daily Mail.

Παράλληλα, έντονες αντιδράσεις για την ταινία υπάρχουν και από την πλευρά του Όσκαρ Πιστόριους. Σύμφωνα με τον Καρλ Πιστόριους, αδερφό του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη, όλα έγιναν με απόλυτη αδιαφορία προς τις οικογένειες τόσο του Πιστόριους όσο και της Στέενκαμπ.

«Ούτε ο Όσκαρ, ούτε ο δικηγόρος του ούτε η οικογένεια ενεπλάκησαν στην παραγωγή αυτής της ταινίας με οποιοδήποτε τρόπο», είπε. «Η ταινία δεν αποτυπώνει με ακρίβεια όσα έγιναν την τραγική ημέρα και μετά στη δίκη», τόνισε.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 o Όσκαρ Πιστόριους συνελήφθη στη Πρετόρια για το φόνο της συντρόφου του. Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα, ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, περνώντας την για διαρρήκτη.

pistorius2

Στη δίκη που επακολούθησε, ο Πιστόριους κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης, ενώ η γραμμή υπεράσπισής του υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα, όταν την πέρασε για κλέφτη που είχε μπει στο σπίτι του.

Στις 6 Ιουλίου 2016 ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών για τη δολοφονία.

pistorius3

Σχετικές ειδήσεις