Συναγερμός στη Γερμανία: Εκκενώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ - Βρέθηκαν εκρηκτικά

Newsbomb

Πανικός προκλήθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης Πότσνταμ στη Γερμανία το απόγευμα της Παρασκευής (1/12) λόγω ύποπτου αντικειμένου, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, που έσπευσαν να εκκενώσουν το χώρο.

Ένας υπάλληλος φαρμακείου ήταν ο πρώτος που ανέφερε την ύπαρξη της ύποπτη συσκευής στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο είχε τοποθετηθεί σε παιδικό καρουζέλ στην χριστουγεννιάτικη αγορά, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η συσκευή είχε μήκος 50 εκατοστά και πλάτος 40 εκατοστά. Αφότου εντοπίστηκε παραδόθηκε στο φαρμακείο, όπου έντρομος ο υπάλληλος όταν προσπάθησε να την ανοίξει εντόπισε ύποπτα καλώδια να προεξέχουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Πέτερ Μάγιτς στην Potsdamer Neueste Nachrichten.

Αργότερα η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο που οδήγησε στην εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσνταμ επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved