ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση ο μεγιστάνας της ραπ Ράσελ Σίμονς (Pics)

Κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση ο μεγιστάνας της ραπ Ράσελ Σίμονς (Pics)

Ο Ράσελ Σίμονς, ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς της αμερικανικής χιπ χοπ και ραπ κι από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες των ΗΠΑ, ο οποίος συνέβαλε στην προώθηση των ειδών αυτών μουσικής μέσω της εταιρείας του Def Jam Recordings, ανακοίνωσε χθες (1/12) ότι παραιτείται από τις επιχειρήσεις του μετά τις κατηγορίες σε βάρος του περί σεξουαλικής επίθεσης.

Ο πολυπράγμων επιχειρηματίας, ηλικίας 60 ετών, γνωστός για το πάθος του για τη γιόγκα, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο εξήγησε πως θεωρεί τις πρόσφατες αποκαλύψεις περιστατικών επιθέσεων και σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα της σόουμπιζ ως καθοριστικές προκειμένου να επέλθει «μια περίοδος μετάβασης» εξουσίας στις επιχειρήσεις τους.

3000

«Οι φωνές εκείνων χωρίς φωνή, εκείνων που πληγώθηκαν ή τους υποβίβασαν αξίζει να ακουστούν» τόνισε ο Σίμονς σε ένα δελτίο τύπου.
«Την ώρα που στους διαδρόμους της εξουσίας παίρνει θέση μια νέα γενιά, δεν θα ήθελα να προκαλέσω αντιπερισπασμό και αποσύρομαι από τις επιχειρήσεις που ίδρυσα» υπογράμμισε.

2116

Ο Ράσελ Σίμονς κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από τη σεναριογράφο Τζένι Λουμέτ, την κόρη του σκηνοθέτη Σίντνεϊ Λουμέτ.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το 1991 όταν η καταγγέλλουσα ήταν 24 ετών. Ο Ράσελ Σίμονς την ανάγκασε να πάει στο διαμέρισμά του -ο οδηγός του αρνήθηκε να την αφήσει στο σπίτι της- και οι δυο τους συνευρέθηκαν σεξουαλικά χωρίς εκείνη να συναινέσει.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο Σίμονς εξήγησε ότι δεν έχει την ίδια ανάμνηση από τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς όμως παραδέχθηκε ότι «τα συναισθήματα φόβου και απειλής» που ένιωσε η κοπέλα «ήταν αληθινά».

«Αν και δεν υπήρξα ποτέ βίαιος, συχνά επέδειξα έλλειψη ευαισθησίας σε πολλές από τις σχέσεις μου στο πέρασμα των χρόνων και ζητάω ειλικρινά συγγνώμη».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ράσελ Σίμονς είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ότι κακοποίησε σεξουαλικά το μοντέλο Κλόσεν Καλίγκι όταν εκείνη ήταν ηλικίας 17 ετών, το 1991.


Σχετικές ειδήσεις