ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί (ξανά) ο Ερντογάν: Οι Έλληνες έχουν εμμονή με τη συνθήκη της Λωζάνης

Προκαλεί (ξανά) ο Ερντογάν: Οι Έλληνες έχουν εμμονή με τη συνθήκη της Λωζάνης

Συνεχίζει το παιχνίδι των προκλήσεων ο Τούρκος Πρόεδρος – Λίγη ώρα αφού ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Αθήνα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης, «ανάβοντας» νέες φωτιές.

Την άποψη ότι οι Έλληνες «έχουν εμμονές» με τη συνθήκη της Λωζάνης διατύπωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Θράκη.

Συγκεκριμένα, μέσα αεροπλάνο της επιστροφής από τη χώρα μας, ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε πως στις συνομιλίες που είχε τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον Πρωθυπουργό τους εξήγησε τους λόγους που πρέπει να επικαιροποιηθεί η συνθήκη της Λωζάνης.

Ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στο «διπλωματικό επεισόδιο» με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, το οποίο επιβεβαιώνουν όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, κάτι το οποίο έσπευσε να διαψεύσει η κυβέρνηση.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος παρά τη διένεξή του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας έπλεξε το εγκώμιό του. Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στην ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία και τη στάση που κράτησε ο κ. Παυλόπουλος χαρακτηρίζοντάς τον ως «πιστό» άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ 1, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε γιατί θεωρεί ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία «έχουν κοινό μέτωπο και κοινή εμμονή» με τη μη τροποποίησή της.

Αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα που διαπίστωσε ο ίδιος στη Δυτική Θράκη, ενώ προκλητικά έκανε λόγο για «αναλγησία» στο θέμα της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις