ΗΠΑ: Χάος από το ξαφνικό μπλακ άουτ στο αεροδρόμιο της Ατλάντα (vid)

ΗΠΑ: Χάος από το ξαφνικό μπλακ άουτ στο αεροδρόμιο της Ατλάντα (vid)

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες στο διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, από ξαφνικό μπλακ άουτ με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 1.173 πτήσεις

Από τη διακοπή -που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από φωτιά στον κεντρικό υποσταθμό που τροφοδοτεί το αεροδρόμιο- τέθηκαν εκτός λειτουργίας όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, όπως μεταδίδει το nbcnews.

«Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις», ανακοίνωσαν στις 23:45 (της Κυριακής τοπική ώρα, 06:45 σήμερα ώρα Ελλάδας) οι αξιωματούχοι του Χάρτσφιλντ- Τζάκσον της Ατλάντα στον επίσημο λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter.

Πολλές χιλιάδες επιβάτες επηρεάστηκαν από τις εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι μοίρασε «5.000 γεύματα» εν αναμονή της αποκατάστασης της βλάβης.

Ωστόσο δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να επανέλθει στο κανονικό η εναέρια κυκλοφορία. Η στάθμευση στο πάρκινγκ του αεροδρομίου θα είναι δωρεάν ως τις 08:00 (το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας), δηλαδή οκτώ ώρες μετά την ανακοίνωση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, τόνισαν οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου.

Από την πλευρά της η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Georgia Power υπογράμμισε ότι το συμβάν ήταν «πολύ σπάνιο». «Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε για όλες τις βασικές λειτουργίες του αεροδρομίου και κυρίως για τις πτήσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της εταιρείας, μια πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές σε καλώδια και ευθύνεται για τη βλάβη.«Κανείς, ούτε το προσωπικό ούτε οι επιβάτες, δεν βρέθηκε σε κίνδυνο», υπογράμμισε η Georgia Power.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή φωτογραφίας: nbcnews