ΚΟΣΜΟΣ

Ακρωτηρίασαν μοντέλο - Έπαθε σύνδρομο τοξικού σοκ λόγω ταμπόν

Ακρωτηρίασαν μοντέλο - Έπαθε σύνδρομο τοξικού σοκ λόγω ταμπόν

Μετά τον ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού, η 29χρονη Lauren Wasser κινδυνεύει να χάσει και το αριστερό της πόδι μετά το σύνδρομο τοξικού σοκ που έπαθε από ταμπόν.

Όλα ξεκίνησαν το 2012 όταν η 24χρονη τότε Wasser έπαθε τοξικό σοκ από ταμπόν.

Αρχικά είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να υποστεί καρδιακή προσβολή και να μπει σε μηχανική υποστήριξη. Η γάγγραινα είχε αρχίσει να «τρώει» τα πόδια της με αποτέλεσμα οι γιατροί να ακρωτηριάσουν το δεξί της πόδι και τα δάχτυλα του αριστερού της ποδιού.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ακρωτηριασμό και του αριστερού της ποδιού και προειδοποιεί τις γυναίκες και τα νέα κορίτσια για τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τα ταμπόν. «Το αριστερό μου πόδι δεν έχει δάχτυλα και φτέρνα και έχει ανοιχτό έλκος. Υποφέρω από τον πόνο καθημερινά».

Το σώμα της Lauren παράγει ασβέστιο που προκάλεσε την ανάπτυξη οστών στο πόδι της καθώς ο εγκέφαλός της έδινε εντολή να ξαναβγούν τα κομμένα δάχτυλα. Χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να κοπεί το οστό. Είναι αφόρητο πλέον το να περπατήσει. Παράλληλα, δεν μπορεί να βρέξει το πόδι της λόγω του ανοιχτού έκλους.

«Σε λίγους μήνες αναπόφευκτα θα μου ακρωτηριάσουν και το άλλο πόδι. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω ώστε να μη συμβεί σε άλλους».

Το 29χρονο μοντέλο πρωθεί νομοθεσία που παροτρύνει τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας να βοηθήσουν στη δοκιμή προϊόντων γυναικείας υγιεινής ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλή.

Πηγή: Daily Mail

Ρoή Ειδήσεων