Σι Τζινπίνγκ: Θα εξαλείψουμε τη φτώχεια στην Κίνα έως το 2020

Newsbomb

Σι Τζινπίνγκ: Θα εξαλείψουμε τη φτώχεια στην Κίνα έως το 2020

Η Κίνα θα εκπληρώσει τον ρόλο της υπέρ της υπεράσπισης της διεθνούς τάξης και του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, συνεχίζοντας παράλληλα να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της, υποσχέθηκε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στις ευχές του για το νέο έτος.

Υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να προχωρεί προς «το κινεζικό όνειρο» και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο, κυρίως για τους πιο φτωχούς, ο Σι έδωσε την «επίσημη υπόσχεση» να βγάλει από τη φτώχεια όλους τους συμπατριώτες του μέχρι το 2020, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Κίνας που δεν θα υπάρχει πια ακραία φτώχεια στη χώρα, υπογράμμισε στην ομιλία αυτή την οποία εκφώνησε ενώ η Κίνα έμπαινε στο 2018.

Αναγνώρισε πως η κυβέρνησή του ίσως να μην έχει κάνει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο υποσχέθηκε πως θα εντείνει τη δουλειά της για να «διασφαλίσει την ευημερία του πληθυσμού».

Όσον αφορά τη διεθνή σκηνή, ο πρόεδρος Σι δήλωσε πως η Κίνα «θα στηρίξει αποφασιστικά το κύρος των Ηνωμένων Εθνών», θα εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και θα συνεχίσει να είναι πλήρως στρατευμένη στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved