Αεροπορική τραγωδία στην Αυστραλία: Βρετανοί τουρίστες οι νεκροί του υδροπλάνου στο Σίδνεϊ (Vids)

Αεροπορική τραγωδία στην Αυστραλία: Βρετανοί τουρίστες οι νεκροί του υδροπλάνου στο Σίδνεϊ (Vids)

Οι πέντε από τους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν υδροπλάνο συνετρίβη ενώ έκανε μια εικοσάλεπτη πτήση πάνω από το Σίδνεϊ για να δουν οι επιβάτες τα αξιοθέατα ήταν Βρετανοί πολίτες, ανάμεσά τους ένα κορίτσι 11 ετών, επιβεβαίωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Μαρκ Χάτσινγκς της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, τα θύματα ήταν πέντε τουρίστες, ο Ρίτσαρντ Κάζενς, 58 ετών, η Έμμα Μπόουντεν, 48, η Χέδερ Μπόουντεν, 11, ο Έντουαρντ Κάζενς, 23, και ο Ουίλιαμ Κάζενς, 25. Ο πιλότος, ο Γκάρεθ Μόργκαν, 44 ετών, έχασε επίσης τη ζωή του όταν το αεροσκάφος της εταιρείας Sydney Seaplanes συνετρίβη.

Ο Χάτσινγκς σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Βρετανίας.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB) εργάζεται για να ανασυρθεί το κουφάρι του αεροπλάνου, που βρίσκεται σε βάθος 13 μέτρων κάτω από την επιφάνεια ενός ποταμού κοντά στο Κάουαν, βόρεια του Σίδνεϊ.

Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και ένα προκαταρκτικό πόρισμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σε 30 ημέρες. Ωστόσο οι αρχές σημείωσαν ότι μπορεί να πάρει ακόμη και έναν χρόνο για να εξακριβωθεί τι συνέβη.

Η εταιρεία Sydney Seaplanes, στην οποία ανήκε το υδροπλάνο, λειτουργεί από το 2005 και δεν είχε κανένα ατύχημα στο ιστορικό της μέχρι χθες. Οι πτήσεις υδροπλάνων στο Σίδνεϊ ανεστάλησαν μέχρι νεοτέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters