ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπερλουσκόνι χαιρετίζει τα «ευλογημένα λόγια» της Κατρίν Ντενέβ για τη σεξουαλική παρενόχληση

Ο Μπερλουσκόνι χαιρετίζει τα «ευλογημένα λόγια» της Κατρίν Ντενέβ για τη σεξουαλική παρενόχληση

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαιρέτισε σήμερα (11/1) την ηθοποιό Κατρίν Ντενέβ επειδή υπερασπίστηκε τους άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση, στον απόηχο του σκανδάλου του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Η Κατρίν Ντενέβ μιλάει ευλογημένα» είπε ο 81χρονος Μπερλουσκόνι, ο οποίος παραιτήθηκε το 2011, εν μέσω των αποκαλύψεων για τα πάρτι «Μπούνγκα-Μπούνγκα» με νεαρές γυναίκες και όντας υπό έρευνα για τις ερωτικές επαφές του με μια ανήλικη ιερόδουλη.

«Είναι φυσικό να χαίρονται οι γυναίκες όταν ένας άνδρας προσπαθεί να τις σαγηνεύσει. Εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία με κάτι τέτοιο, επειδή ανέκαθεν οι γυναίκες ήταν εκείνες που προσπαθούσαν να με σαγηνεύσουν» είπε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Η Ντενέβ και άλλες 99 Γαλλίδες κατήγγειλαν την Τρίτη την πρόσφατη διεθνή εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης υποστηρίζοντας ότι ισοδυναμεί με «πουριτανισμό» και πυροδοτείται από «το μίσος για τους άνδρες».

Αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο του Γουάινστιν, χιλιάδες γυναίκες μοιράστηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τις δικές τους ιστορίες, την παρενόχληση ή τις επιθέσεις που βίωσαν.

Ο Μπερλουσκόνι είναι ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια αλλά ο ίδιος προσωπικά δεν μπορεί να αναλάβει πολιτική θέση επειδή το 2013 είχε καταδικαστεί για μια υπόθεση φοροδιαφυγής. Το 2014 απαλλάχθηκε, σε άλλη δίκη που αφορούσε τον δεσμό του με την ανήλικη Καρίμα Ελ Μαρούγκ –γνωστότερη ως Ρούμπι η Καρδιοκλέφτρα– καθώς ο δικαστής δέχτηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να αποδειχθεί ότι γνώριζε την ηλικία της. Σήμερα όμως έχει παραπεμφθεί και πάλι, αυτή τη φορά με την κατηγορία της δωροδοκίας μαρτύρων στη δίκη αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις