ΚΟΣΜΟΣ

Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της η «Φρειδερίκη» - Νεκροί και εικόνες χάους στην Ευρώπη (pics+vid)

Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της η «Φρειδερίκη» - Νεκροί και εικόνες χάους στην Ευρώπη (pics+vid)

Χάος επικρατεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης λόγω του καταστροφικού τυφώνα «Φρειδερίκη» που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους και έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του.

Εξαιρετικά δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ολλανδία από πτώσεις δέντρων, ενώ στο Βέλγιο, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της για τον ίδιο λόγο.

Σε κατάσταση «συναγερμού» η Γερμανία.

Έξι άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους στη Γερμανία, ενώ στα θύματα συμπεριλαμβάνονται και δύο πυροσβέστες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού οδηγών. Πρόκειται για το χειρότερο κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει τη χώρα από το 2007 με την ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 200 χλμ./ώρα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας. Τα τρένα διέκοψαν τη λειτουργία τους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίες οι άνεμοι μπορεί να φθάσουν τα 160 χλμ /ώρα.

kaokiaria2

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο τυφώνας «Φρειδερίκη» κινείται από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τη νότια Κάτω Σαξονία μέσω της βόρειας και της κεντρικής Έσσης, της Θουριγγίας και της Σαξονίας. Το απόγευμα, αναμένεται να πλήξει το νότιο Βραδεμβούργο.

Στην Κάτω Σαξονία,έχουν αναφερθεί πολυάριθμα ατυχήματα με τις αστυνομικές αρχές να επισημαίνουν ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Αλλά και στην Άνω Βαυαρία, η αστυνομία ανέφερε πολλά ατυχήματα εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ένας 23χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Χάγης έκλεισε υπό το φόβο μήπως πέσουν κομμάτια από τη γυάλινη οροφή του σε περαστικούς. Στο Ρότερνταμ οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν σκεπές σπιτιών.

Αλλά και στο γειτονικό Βέλγιο σκοτώθηκε άνθρωπος από κορμό δένδρων, ενώ το λιμάνι της Γάνδης έκλεισε.

Στην Ιταλία, οι θυελλώδεις άνεμοι, που τρέχουν μέχρι και 200 χλμ. την ώρα, προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου στην Καλαβρία, υλικές ζημιές σε σπίτια και ακυρώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Οι αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Νewsbomb.gr

Πηγή: Βuild, DW, The Citizen

Σχετικές ειδήσεις