ΚΟΣΜΟΣ

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Σίλβιο

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Σίλβιο

Ψήφο εμπιστοσύνης προτίθεται να ζητήσει ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την ανοιχτή διαφωνία επί της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του που εξέφρασαν κορυφαίοι υπουργοί.


Ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, δεν απείχε από τη ψηφοφορία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.


Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εξέφρασε βαθειά ανησυχία για το αν η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σε θέση να λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις που έχει ανάγκη η χώρα, περιλαμβανομένων των επείγοντος χαρακτήρα μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Σε μία σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την χθεσινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει "μία αξιόπιστη απάντηση".

Ο πρόεδρος της Ιταλίας τονίζει ότι οι "οξείες εντάσεις" στους κόλπους της ιταλικής κυβέρνησης που καθυστερούν την εφαρμογή επείγοντος και κρίσιμου χαρακτήρα πολιτικής, δημιουργούν "ερωτηματικά και ανησυχίες".

Το ζήτημα που τίθεται είναι εάν η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ικανή να λειτουργήσει με την διαρκή συνοχή που απαιτείται για να διασφαλισθεί η υιοθέτηση μέτρων που δεν είναι δυνατόν να καθυστερήσουν", αναφέρεται στην ανακοίνωση.