ΚΟΣΜΟΣ

«Σε επιφυλακή» για νέες πλημμύρες

«Σε επιφυλακή» για νέες πλημμύρες

Η Ταϊλάνδη, κήρυξε σήμερα το ένα τρίτο των επαρχιών της σε κατάσταση «κρίσιμης καταστροφής», η οποία πλήττεται από τα τέλη Ιουλίου από ιστορικών διαστάσεων πλημμύρες. Τουλάχιστον 281 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια έχουν πληγεί από τις πλημμύρες αυτές, οι οποίες είναι οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στην Ταϊλάνδη εδώ και μισό αιώνα.


Η πρωτεύουσά της και των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει ενισχύσει τις αντιπλημμυρικές άμυνες της καθώς και αυτές του διεθνούς αεροδρομίου της, κυρίως υψώνοντας τοίχους. Λίγο βόρεια της Μπανγκόκ, ορισμένες ζώνες έχουν κατακλυστεί από νερά ύψους πολλών μέτρων και ένα σημαντικό βιομηχανικό πάρκο, στο οποίο στεγάζεται η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda, έχει πλημμυρίσει.


Η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα κάλεσε αυτούς που ζουν έξω από τις πιο προστατευμένες ζώνες να προετοιμαστούν για τις πλημμύρες.
«Αν πλημμυρίσει το εσωτερικό της Μπανγκόκ, η ποσότητα των υδάτων θα είναι μικρή, όμως ανησυχούμε γι' αυτούς που βρίσκονται έξω από τα φράγματα τα οποία έχουν υψωθεί εδώ και μερικές ημέρες», δήλωσε η Σιναουάτρα προς τους δημοσιογράφους.

Η απόφαση αυτή θα επιταχύνει τις επιχειρήσεις διάσωσης σε 26 από τις 77 επαρχίες που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.