ΚΟΣΜΟΣ

«Σφαγή» στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 95 νεκροί από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο ασθενοφόρο (pics)

«Σφαγή» στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 95 νεκροί από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο ασθενοφόρο (pics)

Μακελειό στην Καμπούλ - Ανατινάχθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά ασθενοφόρο - «Πρόκειται για σφαγή» αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες

Στους 95 ανέβηκε ο αριθμος των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και στους 158 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν.

Το παγιδευμένο με ασθενοφόρο εξερράγη σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, καθώς και σε ξένες προεσβείες. Το Σάββατο είναι εργάσιμη ημέρα στο Αφγανιστάν και οι δρόμοι την ώρα της έκρηξης ήταν γεμάτοι κόσμο.

Το νεότερο απολογισμό ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα,ο Μπαριαλάι Χιλάλι, διευθυντής επικοινωνίας της κυβέρνησης είχε προειδοποιήσει ότι «ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί επειδή ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση».

«Πρόκειται για σφαγή», έγραψε στο Twitter η Emergency επικαλούμενη τον συντονιστή της, τον Ντέγιαν Πάνιτς.

Η έκρηξη σημειώθηκε μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν μια εβδομάδα στο ξενοδοχείο Intercontinental, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι και την ευθύνη ειχαν αναλάβει και πάλι οι Ταλιμπάν.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις