ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο: Πλοία-φαντάσματα με νεκρούς ανθρώπους ξεβράζονται διαρκώς στις ακτές της Ιαπωνίας (Vid)

Μυστήριο: Πλοία-φαντάσματα με νεκρούς ανθρώπους ξεβράζονται διαρκώς στις ακτές της Ιαπωνίας (Vid)

Μικρά ξύλινα σκάφη γεμάτα με πτώματα νεκρών ναυτικών συνεχίζουν να ξεβράζονται στις ακτές της Ιαπωνίας.

Τα λεγόμενα «πλοία-φάντασμα» αποτελούν συχνό φαινόμενο στις όχθες της Ογκα, μιας πόλης στη χερσόνησο της Επαρχίας Ακίτα. Φέτος, όμως, έχει ήδη καταγράφει δραματική αύξηση του αριθμού των μακάβριων ευρημάτων.

Από το Δεκέμβριο, έχουν εντοπιστεί τα νεκρά σώματα τουλάχιστον 35 ατόμων σε 103 ξύλινες βάρκες που ξεβράστηκαν σε ιαπωνικές ακτές ή ανακαλύφθηκαν στα χωρικά ύδατα της χώρας.

Ελάχιστοι ναύτες έχουν βρεθεί ζωντανοί ανάμεσα σε πτώματα ανθρώπων σε προχωρημένη σήψη.

Υπενθυμίζεται ότι οκτώ πτώματα, σε κατάσταση σχεδόν πλήρους αποσύνθεσης, είχαν εντοπιστεί στις 27 Νοεμβρίου σε ένα μικρό ξύλινο σκάφος που ξεβράστηκε σε μια παραλία στην Ιαπωνία.

Το πλοιάριο βρέθηκε σε μια παραλία σε απόσταση 70 χιλιομέτρων βόρεια από μια μαρίνα όπου νωρίτερα την ίδια εβδομάδα είχαν οκτώ άνδρες οι οποίοι δήλωσαν ότι κατάγονται από τη Βόρεια Κορέα.

Λίες μέρες πριν, στη δυτική ακτή του νησιού Σάντο, επίσης στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, είχαν βρεθεί τα λείψανα δύο αγνώστων ανδρών.

north korea ghost boat 1152874

Σύμφωνα με τις εικασίες των αρχών, τα περισσότερα πτώματα μάλλον ανήνκουν σε Βορειοκορεάτες και αυτό γιατί σε κοντινά σημεία ανακαλύπτονται συχνά πακέτα τσιγάρων από τη Βόρεια Κορέα καθώς και σωσίβια με κορεατικά γράμματα επάνω τους.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι ελλείψεις τροφίμων στη Βόρεια Κορέα ενδέχεται να ευθύνονται για μια σειρά ναυτικά δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται βορειοκορεατικά σκάφη.

«Η Βόρεια Κορέα πιέζει υπερβολικά τους ανθρώπους να αλιεύουν περισσότερα ψάρια για να αντισταθμίσει τις ελλείψεις» είπε ο Σέο Γιου-σουκ, ερευνητής στο Ίδρυμα Βορειοκορεατικών Μελετών στη Σεούλ, εξηγώντας ότι τα μικρά και τα γερασμένα σκάφη που απομακρύνονται από τα παράλια αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν ο καιρός είναι κακός.

Πηγή: RT, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις