ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Δείτε ποιο κόμμα υπόσχεται φοροαπαλλαγές 240 ευρώ για κάθε παιδί

Απίστευτο: Δείτε ποιο κόμμα υπόσχεται φοροαπαλλαγές 240 ευρώ για κάθε παιδί

Η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, με επικεφαλής τον Ματέο Ρέντσι, παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμά της για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Στα κύρια σημεία του, συμπεριλαμβάνονται φοροαπαλλαγές μέχρι 240 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί, μέχρι την ενηλικίωσή του. Από το δέκατο όγδοο, μέχρι το εικοστό έκτο έτος, αν τα παιδιά δεν δουλεύουν, η φοροαπαλλαγή, για την οικογένειά τους θα περιορίζεται στα 80 ευρώ τον μήνα. Σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα, «πρέπει να επενδυθούν δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσουν να στηριχθούν οι ιταλικές οικογένειες με παιδιά, και οι διευκολύνσεις αυτές θα αφορούν όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους».

Ο Ρέντσι υπογράμμισε, παράλληλα, ότι μέχρι τώρα, οι κυβερνήσεις των οποίων ηγήθηκε το κόμμα του κατάφεραν να μειώσουν τις κρατικές δαπάνες (κόβοντας ανώφελα έξοδα) κατά τριάντα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, και ότι ο στόχος, για το μέλλον, είναι η περαιτέρω μείωση τους κατά δεκαπέντε δισεκατομμύρια. «Οι άλλοι υπόσχονται τη χώρα των θαυμάτων. Το πρόγραμμά μας είναι διαφορετικό», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε κατά την παρουσίαση του προγράμματος, στην Μπολόνια.

Ο ίδιος τάχθηκε και κατά της πρότασης της κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για μια ενιαία φορολογική κλίμακα στο 23%. «Τι νόημα έχει να μειώσουμε τους φόρους στους δισεκατομμυριούχους;», διερωτήθηκε με νόημα ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα των «Δημοκρατικών», τέλος, προβλέπει διευκολύνσεις για τους πολίτες που πληρώνουν με συνέπεια τους φόρους και καταβολή ακόμη μεγαλύτερης προσπάθειας κατά της φοροδιαφυγής, ώστε να μπορέσουν να εισρεύσουν, στα κρατικά ταμεία, τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις