ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η Τερέζα Μέι θα παρουσιάσει σε ομιλία της τον «δρόμο προς το Brexit»

Βρετανία: Η Τερέζα Μέι θα παρουσιάσει σε ομιλία της τον «δρόμο προς το Brexit»

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα εκφωνήσει ομιλία για το Brexit μέσα στις τρεις επόμενες εβδομάδες, ενώ σχεδιάζονται παράλληλα ομιλίες κορυφαίων βρετανών υπουργών με στόχο να παρουσιαστεί ο δρόμος που θα ακολουθήσει η χώρα για να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανία ελπίζει να σφραγίσει τον επόμενο μήνα μια μεταβατική συμφωνία για να εξομαλύνει την έξοδό της από την ΕΕ, καθώς και να συμφωνήσει αργότερα φέτος μια μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία.

Ωστόσο οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα πως η μεταβατική συμφωνία δεν είναι βέβαιο ότι τελικά θα συναφθεί και πως το Λονδίνο πρέπει να αποσαφηνίσει τι θέλει από την ΕΕ.

Η κυβέρνηση της Μέι θα απαντήσει σ' αυτό σε μια σειρά ομιλιών που αποκλήθηκαν από το γραφείο της «ο δρόμος προς το Brexit» και πρόκειται να γίνουν από κορυφαίους υπουργούς και την Μέι μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες, μετέδωσε το BBC.

Στην ομιλία της θα παρουσιάσει τη σχέση ασφαλείας που η Βρετανία θέλει να έχει με την ΕΕ, ενώ άλλοι θα θίξουν τα θέματα των εργατικών δικαιωμάτων, του εμπορίου και της αποκέντρωσης της εξουσίας μέσα στη Βρετανία, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Το γραφείο της Μέι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να σχολιάσει.

Σχετικές ειδήσεις