ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αθώος ο άντρας που «φιλοξένησε» δύο από τους τρομοκράτες του Παρισιού

Γαλλία: Αθώος ο άντρας που «φιλοξένησε» δύο από τους τρομοκράτες του Παρισιού

Ένοχοι οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση

Γαλλικό δικαστήριο απάλλαξε σήμερα από τις κατηγορίες τον Τζαουάντ Μπενταούντ, ο οποίος δικαζόταν επειδή είχε φιλοξενήσει τους δύο από τους δράστες των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Η εισαγγελία ζητούσε την καταδίκη του σε φυλάκιση τεσσάρων ετών. Όπως ανακοίνωσε, θα ασκήσει έφεση στην αθωωτική απόφαση.

«Δεν αποδείχθηκε ότι ο Τζαουάντ Μπενταούντ πρόσφερε καταφύγιο στους τρομοκράτες ώστε να τους προστατεύσει από τις έρευνες» ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστήριου, Ιζαμπέλ Πρεβό-Ντεσπρέ.

Αντιθέτως, ο Μοχαμέντ Σουμά, που επίσης δικαζόταν για υπόθαλψη τρομοκρατών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών. Ο Σουμά φέρεται ότι έπαιζε τον ρόλο του ενδιάμεσου και ήταν ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή την Ασνά Αΐτ Μπουλασέν -η οποία είχε αναλάβει να βρει ένα κρησφύγετο για τους δύο τζιχαντιστές- με τον Τζαουάντ Μπενταούντ.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο Γιουσέφ Αΐτ Μπουλασέν καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, το ένα με αναστολή. Είναι ο αδερφός της Ασνά Αΐτ Μπουλασέν και ξάδελφος του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ενός από τους εγκεφάλους των επιθέσεων. Είχε κατηγορηθεί για απόκρυψη τρομοκρατικού εγκλήματος και η εισαγγελία ζητούσε την καταδίκη του σε φυλάκιση πέντε ετών.

Ο Μπενταούντ, που στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, είχε θέσει στη διάθεση του Αμπαούντ και ενός συνεργού του, του Σακίμπ Ακρούχ, ένα διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, κοντά στο Παρίσι. Οι δύο άνδρες έφτασαν εκεί το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου και σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας, στην έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ρoή Ειδήσεων