ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Φλόριντα: Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας (pics+vid)

Μακελειό στη Φλόριντα: Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας (pics+vid)

Τι όπλισε το χέρι του δράστη - Στη δημοσιότητα δόθηκαν ονόματα και φωτογραφίες από τα πρόσωπα της τραγωδίας στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas της Φλόριντα

Το προφίλ του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης με 17 νεκρούς σε Λύκειο της πόλης Πάρκλαντ στη Φλόριντα των ΗΠΑ σταδιακά ολοκληρώνεται καθώς προκύπτουν όλο και νέα στοιχεία για τον χαρακτήρα του.

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, μετά την επίθεση, συνελήφθη. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 17 φόνους εκ προμελέτης και τέθηκε υπό κράτηση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε από την αρχή ότι ο Κρουζ είναι πρώην μαθητής, ο οποίος είχε αποβληθεί από το σχολείο για λόγους διαγωγής. Μάλιστα, οι καθηγητές του τον είχαν χαρακτηρίσει επικίνδυνο και είχαν προειδοποιήσει για τυχόν εμφάνισή του με σακίδιο πλάτης στους χώρους του σχολείου.

Αρκετά πρόσωπα από το σχολείο που γνώριζαν τον 19χρονο έκαναν λόγο για προβληματική συμπεριφορά, κάποιοι είπαν ότι είχε απειλήσει άλλους μαθητές.

Σύμφωνα με το BBC, ένας μαθητής δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι «όλοι είχαν προβλέψει» την επίθεση και αστειεύονταν λέγοντας ότι ο Κρουζ θα «τίναζε στον αέρα το σχολείο».

Ο 18χρονος Τσαντ Γουίλιαμς δήλωσε στο Reuters ότι ο Κρουζ ήταν «τρελαμένος με τα όπλα» και πολύ συχνά έθετε σε λειτουργία τον συναγερμό του σχολείου για πυρκαγιά προτού τελικά αποβληθεί από το ίδρυμα. «Ηταν κατά κάποιον τρόπο παρίας. Δεν είχε πολλούς φίλους», λέει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Ψυχρός δολοφόνος: Σοκάρει το ατάραχο βλέμμα του μακελάρη της Φλόριντα καθώς οδηγείται στη φυλακή

Μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα: Αυτό είναι το φονικό όπλο AR-15 – Ρίχνει έως 700 σφαίρες το λεπτό

Ο μαθητής Μάθιου Γουόκερ είπε στο ABC News ότι ο Κρουζ συνήθιζε να αναρτά φωτογραφίες όπλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ό,τι ανεβάζει αφορά όπλα. Είναι νοσηρό».

Οι φωτογραφίες αυτές κυκλοφορούν ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προφανώς προέρχονται από δύο διαφορετικούς λογαριασμούς στο Instagram που ανήκουν στον Κρουζ.

Οι λογαριασμοί, οι οποίοι ήδη έκλεισαν, περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών από μαχαίρια και όπλα. Σε πολλές φωτογραφίες εμφανίζεται ένας μασκοφόρος να κραδαίνει τεράστια μαχαίρια μπροστά από την κάμερα.

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Ανάμεσα στα 17 θύματα από το μακελειό στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas βρίσκονται μια έφηβη και δύο γυμναστές.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο 49χρονος Chris Hixon ήταν καθηγητής στο σχολείο. Η μαθήτρια Jaime Guttenburg πέθανε στο σχολείο ενώ όπως ανακοίνωσαν οι γονείς της ο γιος τους Jesse κατάφερε να ξεφύγει.

Μεταξύ των θυμάτων αναγνωρίστηκε και ο προπονητής ποδοσφαίρου Aaron Feis που πέθανε προστατεύοντας μαθητές.

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένειά μας πληροφορήθηκε τον θάνατο του Aaron Feis. Ήταν βοηθός προπονητή και φύλακας. Έγινε ανθρώπινη ασπίδα για τους μαθητές. Πέθανε ηρωικά και θα τον έχουμε για πάντα στις καρδιές μας» ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Με πληροφορίες από: Daily Mail, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις