ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Φλόριντα: Το FBI είχε ερευνήσει απειλή σε σχολείο αλλά δεν εντόπισε τον δράστη

Μακελειό στη Φλόριντα: Το FBI είχε ερευνήσει απειλή σε σχολείο αλλά δεν εντόπισε τον δράστη

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ που σκόρπισε το θάνατο σε σχολείο στη Φλόριντα είχε γράψει σε βίντεο στο Youtube «θα γίνω επαγγελματίας σκοπευτής σχολείων»

Η ομοσπονδιακή αστυνομία είχε ερευνήσει μια απειλή που είχε διατυπωθεί μέσω του YouTube για επίθεση σε σχολικό συγκρότημα αλλά δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει το πρόσωπο που την είχε εκτοξεύσει, δήλωσε σήμερα ο πράκτορας του FBI που έχει αναλάβει την υπόθεση του μακελείου στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Buzzfeed, ένα πρόσωπο που ονομαζόταν Νίκολας Κρουζ είχε αφήσει ένα σχόλιο κάτω από ένα βίντεο στο YouTube που ανέφερε: «Θα γίνω επαγγελματίας σκοπευτής σχολείων».

Ο άνθρωπος που είχε αναρτήσει το βίντεο θορυβήθηκε και επικοινώνησε με το FBI, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί το Πάρκλαντ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Πάρκλαντ της Φλόριντας, για να συναντηθεί με επιζώντες και τοπικούς αξιωματούχους, μία ημέρα αφότου ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας 19 ετών, άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους σε λύκειο της περιοχής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει», δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών». Ο ένοπλος χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο τουφέκι κατά την επίθεση στο σχολείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση και ειρήνη στη χώρα.

«Θα πρέπει να εργαστούμε επίσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα στη χώρα μας η οποία θα ενστερνίζεται την αξιοπρέπεια της ζωής η οποία με τη σειρά της θα οικοδομεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις» τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα πρέπει να κινδυνεύει σε αμερικανικά σχολεία, είπε ο πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας το μακελειό «μια σκηνή φρικτής βίας, μίσους και κακίας».

Σχετικές ειδήσεις