ΚΟΣΜΟΣ

Εθνικιστικές διαδηλώσεις Σκοπιανών σε επτά χώρες - Έκαψαν ελληνικές σημαίες (Pics)

Εθνικιστικές διαδηλώσεις Σκοπιανών σε επτά χώρες - Έκαψαν ελληνικές σημαίες (Pics)

Διαδήλωση για τη διατήρηση του υπάρχοντος ονόματος των Σκοπίων με τη συμμετοχή περίπου πέντε χιλιάδων ατόμων πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή (4/3) στην «πλατεία Μακεδονίας» στην πρωτεύουσα της χώρας, η οποία διοργανώθηκε από εθνικιστική οργάνωση. Αντίστοιχες διαδηλώσεις διοργανώθηκαν από Σκοπιανούς σήμερα και στην Ολλανδία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην Μελβούρνη της Αυστραλίας οι Σκοπιανοί διαδηλωτές προσπάθησαν να προκαλέσουν τους Έλληνες ομογενείς καίγοντας ελληνικές σημαίες σε δημόσια θέα.

«Απαιτούμε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων υπό την ηγεσία του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και απευθύνουμε έκκληση στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως τη μόνη διεθνή οργάνωση στην οποία τα Σκόπια αποτελούν ισότιμο μέλος με όλες τις χώρες που αναγνωρίζουν το συνταγματικό της όνομα, να τερματιστεί η χρήση της αναφοράς της χώρας με αρχικά και να εκδοθεί ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το οποίο θα εγκρίνει και θα εγγυάται τη χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’ από διεθνείς οργανισμούς», δήλωσε η ηθοποιός Kamka Tocinovski, μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery του Newsbomb.

«Απαιτούμε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα επιτρέψουν στους Σκοπιανούς της διασποράς να συμμετέχουν σε αυτές σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας», δήλωσε από την πλευρά του ο ηθοποιός Straso Milosevski, ο οποίος διάβασε μια επιστολή που απευθύνεται στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, και η οποία έφερε τις υπογραφές διακοσίων εξεχόντων προσώπων των Σκοπίων.

Η σημερινή συγκέντρωση στα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας ήταν η δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα.

Πηγή: Facebook, Mia.mk