ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό Φλόριντα: Ζητούν θανατική ποινή για τον 19χρονο που σκόρπισε το θάνατο σε σχολείο

Μακελειό Φλόριντα: Ζητούν θανατική ποινή για τον 19χρονο που σκόρπισε το θάνατο σε σχολείο

Κατηγορείται για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση.

Οι εισαγγελικές Αρχές της Φλόριντας γνωστοποίησαν σήμερα ότι προτίθενται να ζητήσουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του Νίκολας Κρουζ, του 19χρονου που άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους σε ένα Λύκειο του Πάρκλαντ.

Ο Κρουζ αναμένεται να εμφανιστεί αύριο (14/03) ενώπιον του δικαστηρίου όπου θα απαγγελθεί επισήμως το κατηγορητήριο σε βάρος του.

Οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι ο Κρουζ θα αποδεχθεί να δηλώσει ένοχος με αντάλλαγμα να αποφύγει την θανατική καταδίκη. Σε θεωρητικό επίπεδο, είναι πιθανό το ενδεχόμενο μιας επαναδιαπραγμάτευσης της ποινής του, παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς της Φλόριντας δήλωσαν ότι προκρίνουν την επιβολή της εσχάτης των ποινών.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης του Νίκολας Κρουζ, δεδομένου ότι θα κριθεί ψυχικά διαυγής για να παραστεί σε δίκη, δεν έχει οριστεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μάικλ Σατζ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Μπρόουαρντ, δήλωσε πεπεισμένος ότι η κατηγορούσα Αρχή θα αποδείξει πως οι ανθρωποκτονίες που διέπραξε ο Κρουζ είναι «ιδιαζόντως ειδεχθείς, αποτρόπαιες και σκληρές».

Έναν μήνα μετά το μακελειό, δεκάδες χιλιάδες μαθητές αναμένεται αύριο να αποχωρήσουν και να απουσιάσουν για 17 λεπτά από τις τάξεις τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων αλλά και απευθύνουν έκκληση προς τους πολιτικούς της χώρας να λάβουν μέτρα κατά της διακίνησης των όπλων.

Σχετικές ειδήσεις