ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στις ΗΠΑ: Ένοπλος σκόρπισε το θάνατο σε σχολείο στη Φλόριντα (pics+vid)

Τρόμος στις ΗΠΑ: Ένοπλος σκόρπισε το θάνατο σε σχολείο στη Φλόριντα (pics+vid)

Φλόριντα - Όλες οι ειδήσεις: Δεκαεπτά είναι οι νεκροί και αρκετοί οι τραυματίες από το μακελειό που πραγματοποίησε ένας 19χρονος στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas της πόλης Πάρκλαντ, 70 χλμ. βόρεια του Μαϊάμι, στην ανατολική Φλόριντα.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί το ωράριο των μαθημάτων.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί από την αιματηρή επίθεση ενόπλου στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas High School στη Φλόριντα είναι τουλάχιστον 17, ενώ 14 είναι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, ο δράστης του μακελειού είναι ο 19χρονος Νικόλας Κρουζ, που υπήρξε μαθητής του σχολείου και ο οποίος είχε αποβληθεί για πειθαρχικούς λόγους.

Παλιοί συμμαθητές του τον περιγράφουν ως «προβληματικό άτομο που είχε ψύχωση με τα όπλα».

«Φρόντιζα να μένω μακριά του, να μην έχω σχέσεις μαζί του για να αποφύγω τυχόν αντιπαράθεση» είπε χαρακτηριστικά ένας συμμαθητής του 19χρονου δράστη.

Ο δράστης εισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τουλάχιστον δεκάδων μαθητών και καθηγητών.

Σύμφωνα με τον τοπικό σερίφη, 12 πτώματα βρέθηκαν μέσα στο σχολείο, δύο έξω από το κτήριο, ένα σε δρόμο κοντά στο σχολείο, ενώ δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο.

Ο σερίφης δήλωσε ότι η αστυνομία έχει στην κατοχή της ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, το οποίο όλα δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τη σύλληψη του μακελάρη

drastis

Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο του μακελειού

Έτσι άρχισαν όλα

Όλα ξεκίνησαν όταν οι οι Αρχές στη Φλόριντα διέταξαν την εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος Marjory Stoneman Douglas High Schoolν, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς.

«Πολλοί είναι οι νεκροί» από την επίθεση ενόπλου, δήλωσε ο Ρομπέρ Ροάνσι, διευθυντής του σχολείου, με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρόουαρν να αναφέρει ότι ο δράστης συνελήφθη.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας έσπευσαν στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas.

Οι τοπικές Αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο.

Περίπου δύο ώρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας, ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση.

Δείτε φωτογραφία από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη:

Φωτό: cbsnews.com

«Ο ένοπλος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση», ανέφερε με tweet το γραφείο του σερίφη, ενώ σε άλλη ανάρτηση τόνισε ότι τουλάχιστον 14 θύματα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Πυροσβεστικές αρχές ανέφεραν στο CBS Miami ότι 20 έως 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter. «Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», πρόσθεσε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε βίντεο από το σημείο:


Σχετικές ειδήσεις