ΚΟΣΜΟΣ

H Ρωσία απαντά στον Βρετανό υπουργό Άμυνας: «Θυμίζει γύναιο και είναι διανοητικά ανεπαρκής»

H Ρωσία απαντά στον Βρετανό υπουργό Άμυνας: «Θυμίζει γύναιο και είναι διανοητικά ανεπαρκής»

Ιδιαίτερα καυστική και επικριτική ήταν η απάντηση της Ρωσίας στον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Γκάβιν Γουίλιαμσον, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα για την ενοχή της Ρωσίας στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του με τρομερά άκομψο τρόπο.

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε εχθές ο Γουίλιαμσον θυμίζουν γύναιο και ντροπιάζουν τη χώρα του», τόνισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, απαντώντας στον Γουίλιαμσον, ο οποίος έριξε λάδι στη φωτιά χαρακτηρίζοντας «απολύτως ειδεχθή και απαράδεκτα όσα έπραξε η Ρωσία στο Σάλσμπερι», με τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ.

«Ειλικρινά, η Ρωσία θα πρέπει να το βουλώσει και να φύγει», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έσπευσε έτσι σήμερα να απαντήσει στον ίδιο τόνο, συμπληρώνοντας ότι η συμπεριφορά του Βρετανού υπουργού όχι μόνο είναι εφηβική, αλλά αποδεικνύει «είναι διανοητικά ανεπαρκής».

«Η Ρωσία έχει αναπτύξει ανοσία στο γεγονός ότι το Λονδίνο την κατηγορεί για οτιδήποτε συμβαίνει. Όσο για τα άξεστα σχόλια του υπουργού, φαίνεται ότι είναι το μόνο πράγμα που διαθέτουν σε αφθονία οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις», συμπλήρωσε όλο νόημα ο Κονασένκοβ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού αναφέρθηκε σήμερα (16/3) από το Καζακστάν και ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε «αμόρφωτο» τον Γουίλιαμσον.

Σχετικές ειδήσεις