ΚΟΣΜΟΣ

Ηχηρή αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ για το σκάνδαλο των σεξουαλικών επιθέσεων

Ηχηρή αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ για το σκάνδαλο των σεξουαλικών επιθέσεων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να ορίσει τον Απρίλιο του 2018 «εθνικό μήνα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τις σεξουαλικές επιθέσεις», ανακοίνωσε χθες Παρασκευή (30/3) ο Λευκός Οίκος.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις «δυστυχώς εξακολουθούν να είναι διαδεδομένες στην κοινωνία μας και οι δράστες πολύ συχνά δεν λογοδοτούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η πρωτοβουλία αυτή του Λευκού Οίκου έρχεται πολλούς μήνες μετά την έναρξη του κινήματος #MeToo, χάρη στο οποίο πολλές γυναίκες τόλμησαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταγγείλουν τις σεξουαλικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί.

«Αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα διαπράττονται τυφλά: στις προσωπικές σχέσεις, σε δημόσιους χώρους και στον χώρο εργασίας», τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Πολύ συχνά ωστόσο τα θύματα των επιθέσεων παραμένουν σιωπηλά. Φοβούνται τα αντίποινα από τους δράστες, δεν εμπιστεύονται το δικαστικό σύστημα ή δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον πόνο που συνδέεται με αυτή την τραυματική εμπειρία», διευκρινίζει.

«Η κυβέρνησή μου είναι δεσμευμένη να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη αναφορικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις και να ενθαρρύνει τα θύματα να καταγγείλουν τους δράστες ώστε να λογοδοτήσουν», σημειώνει η ανακοίνωση επικαλούμενη τον Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις