ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Χέρι – χέρι με την Μελάνια στη Φλόριντα πριν το κυνήγι… αβγών! (videos+pics)

Τραμπ: Χέρι – χέρι με την Μελάνια στη Φλόριντα πριν το κυνήγι… αβγών! (videos+pics)

Το 140ό Κυνήγι των Αβγών του Πάσχα, την ετήσια γιορτή που πραγματοποιείται στους κήπους της Νότιας Πτέρυγάς του, όπου το προεδρικό ζεύγος υποδέχεται χιλιάδες πολίτες, μια παράδοση που άρχισε το 1878 επί προεδρίας Ράδερφορντ Χέιζ και προσελκύει οικογένειες από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και την Κολούμπια, διοργανώνει σήμερα (2/4) ο Λευκός Οίκος.

Είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση που διεξάγεται στο Λευκό Οίκο, ενώ οι συμμετέχοντες επιλέγονται με κλήρωση. Για τους επισκέπτες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, υπάρχει ένας χώρος ανάγνωσης, χώροι διακοσμημένοι με πασχαλινά αβγά, λαγουδάκια και βέβαια το παραδοσιακό κυνήγι των αβγών.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια θα υποδεχθούν χιλιάδες πολίτες στο Λευκό Οίκο για το 140ο Κυνήγι των Πασχαλινών Αβγών.

Πάντως, η οικογένεια Τραμπ αναχώρησε χθες βράδυ για την Ουάσινγκτον, αφού πέρασε το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, με την ευκαιρία του Πάσχα.

Η Μελάνια Τραμπ, για την οποία ο αμερικανικός σκανδαλοθηρικός Τύπος γράφει ότι είναι «πολύ στεναχωρημένη» κυρίως μετά το σκάνδαλο Στόρμι Ντάνιελς, είχε πάει στη Φλόριντα μερικές ημέρες νωρίτερα. Ο σύζυγός της πήγε στο Μαρ-α-Λάγκο έπειτα από ένα ταξίδι του στο Οχάιο και επωφελήθηκε της ευκαιρίας παίζοντας γκολφ.

Πριν ανεβούν στο προεδρικό αεροσκάφος, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ και η Μελάνια Τραμπ παρακολούθησαν λειτουργία στην εκκλησία Bethesda-by-the-Sea στο Παλμ Μπιτς, μαζί με την Τίφανι Τραμπ, την κόρη του προέδρου από το δεύτερο γάμο του με την Μάρλα Μαπλς. Εκεί, μπροστά στους φωτογράφους, ο πρόεδρος και η σύζυγος του κρατιούνταν χέρι-χέρι, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε δηλώσεις για το Μεξικό και την κατασκευή του τείχους μεταξύ των δυο χωρών.

Κατεβαίνοντας από το Air Force One, οι φωτογράφοι στην αμερικανική πρωτεύουσα είδαν εκτός από τον 12χρονο Μπάρον, το γιο του προεδρικού ζεύγους, τη γιαγιά του Αμάλια Κναβς και μητέρα της Μελάνια, αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ το νεότερο και τη σύζυγό του Βανέσα, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν πριν από δύο εβδομάδες. Το ζευγάρι πέρασε μαζί το Πάσχα έχοντας στο πλευρό του τα πέντε παιδιά του. Ο 40χρονος γιος του προέδρου ανάρτησε εξάλλου στο Instagram φωτογραφίες από το κυνήγι των πασχαλινών αβγών στο Μαρ-α-Λάγκο.

Τραμπ καλεί… Κογκρέσο να εγκρίνει ένα νέο νόμο για τη μετανάστευση

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε και πάλι σήμερα το Κογκρέσο να ψηφίσει ένα νέο νόμο για τη μετανάστευση, μία ημέρα αφότου διαμήνυσε ότι δεν θα εγκρίνει την ανανέωση του προγράμματος DACA, που δίνει άδειες παραμονής και εργασίας σε χιλιάδες νέους παράτυπους μετανάστες.

«Το Κογκρέσο πρέπει να περάσει αμέσως τον Νόμο των Συνόρων, να χρησιμοποιήσει την Πυρηνική Επιλογή αν χρειαστεί, για να σταματήσει η μαζική εισροή ναρκωτικών και ανθρώπων. Δράσε τώρα, Κογκρέσο, μας κλέβουν τη χώρα μας!» έγραψε στο Twitter.

Η «πυρηνική επιλογή» αφορά μια κοινοβουλευτική διαδικασία που επιτρέπει στη Γερουσία να εγκρίνει νομοσχέδια με απλή πλειοψηφία.

Μια από τις κυριότερες προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ ήταν ότι θα κατασκευάσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό και θα αναγκάσει τη χώρα αυτή να το πληρώσει, κάτι που η μεξικανική κυβέρνηση έχει απορρίψει κατηγορηματικά. Είχε δηλώσει ότι είναι ανοιχτός σε μια συμφωνία με τους Δημοκρατικούς, ώστε να λάβει τη χρηματοδότηση που ζητά για το τείχος, σε αντάλλαγμα για την προστασία των νεαρών παράτυπων μεταναστών που έφτασαν στη χώρα ενώ ήταν ακόμη ανήλικοι, των αποκαλούμενων «Ονειροπόλων».

Στα μηνύματα που ανήρτησε την Κυριακή στο Twitter άφησε να εννοηθεί ότι σταματά κάθε διαπραγμάτευση και θέλει να επιλύσει το πρόβλημα με το Κογκρέσο, με ένα νέο νόμο.

«Έρχονται καραβάνια. Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την Πυρηνική Επιλογή για να περάσουν σκληρούς νόμους. ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ DACA», έγραψε.

Η ανάρτηση αυτή προφανώς αναφερόταν σε μια ομάδα 1.500 ανδρών, γυναικών και παιδιών από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ που μετέχουν στο «προσφυγικό καραβάνι», το οποίο οργάνωσε η Πουέμπλο σιν Φροντέρας, μια οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ και προασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών. Ταξιδεύοντας όλοι μαζί οι μετανάστες ελπίζουν ότι θα προστατευθούν από το έγκλημα και τους εκβιασμούς που καθιστά επικίνδυνο το ταξίδι στο Μεξικό. Έχουν πει ότι ορισμένοι, αν όχι όλοι, θα ζητήσουν άσυλο εφόσον καταφέρουν να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Συγχαρητήρια» σε αλ Σίσι

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε, τέλος, τα «ειλικρινή του συγχαρητήρια» στον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι για την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της χώρας του.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να ενισχύσουν τις στρατηγικές σχέσεις και να συνεχίσουν το συντονισμό των δύο χωρών σε κρίσιμα ζητήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ «ανυπομονούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τον πρόεδρο αλ Σίσι έπειτα από την επανεκλογή του ως επικεφαλής του Αιγυπτιακού κράτους για την «προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας».

Απαντώντας σε καταγγελίες για «εμπόδια στην ελευθερία της έκφρασης και στο δικαίωμα των συγκεντρώσεων κατά την προεκλογική περίοδο», η εκπρόσωπος Χέδερ Νάουερτ δήλωσε ότι επιθυμεί επίσης να «ενθαρρύνει τον σεβασμό για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι επανεξελέγη στον προεδρικό θώκο της χώρας του εξασφαλίζοντας ποσοστό 97,08%, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική Αρχή της Αιγύπτου.

Σχετικές ειδήσεις