ΚΟΣΜΟΣ

Εξοργιστικός ο Γιλντιρίμ: Αν ανοίξουμε τα σύνορα θα πλημμυρίσετε με πρόσφυγες και τρομοκράτες

Εξοργιστικός ο Γιλντιρίμ: Αν ανοίξουμε τα σύνορα θα πλημμυρίσετε με πρόσφυγες και τρομοκράτες

Σε νέο κρεσέντο προκλήσεων και απειλών προχώρησε η Τουρκία, αυτή τη φορά διά στόματος του πρωθυπουργού της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο βοσνιακό τηλεοπτικό δίκτυο Hayat TV, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη στρατιωτική εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία σε αγαστή συνεργασία με τζιχαντιστές του FSA, ο Γιλντιρίμ ευθαρσώς ισχυρίστηκε ότι η αιματηρή επιχείρηση και ο αφανισμός των Κούρδων στο Αφρίν πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προστασία των εξωτερικών συνόρων του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρωθυπουργός διατύπωσε έμμεση απειλή προς την Ευρώπη ότι αν η Τουρκία επιλέξει να μην ανακόψει τις προσφυγικές ροές μέσω της χώρας του, τότε η ΕΕ θα πλημμυρίσει από πρόσφυγες, μετανάστες, ακόμη και τρομοκράτες, μη αναφερόμενος φυσικά στον πακτωλό χρημάτων που η Τουρκία λαμβάνει από την ΕΕ ακριβώς για αυτόν το λόγο, αλλά και το γεγονός ότι η εισβολή στη Συρία δημιούργησε τεράστια προσφυγικά κύματα εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων από τις περιοχές που μέχρι πρόσφατα ήλεγχαν οι Κούρδοι.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να μας ευχαριστήσει για όλα όλα όσα κάνει η Τουρκία, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση αναβάλλει διαρκώς τις συζητήσεις για την ένταξη της χώρας μας σε αυτήν. Δε χρειαζόμαστε εμείς την ΕΕ, αλλά η ΕΕ χρειάζεται εμάς και για αυτό θα πρέπει να αποφασίσουν σύντομα» δήλωσε, ενώ παράλληλα υπογράμμισε «το ζήτημα της Ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη, γεγονός που θα δημιουργήσει τελικώς πολλά και σοβαρά προβλήματα».

Σχετικές ειδήσεις